Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι είπε ο Στ. Γκίκας με τον Υπ. Εσωτερικών για τα απορρίμματα της Κέρκυρας

Απορρίμματα
31 Ιουλίου 2019 / 18:50

ΑΘΗΝΑ. Το οξύ πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων στην Κέρκυρα και η γενικότερη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί

μονοπώλησαν τη συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο. 
Μετά την συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:

«Συναντήθηκα σήμερα στην Αθήνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για την δρομολόγηση από πλευράς κυβέρνησης σε συνεργασία με τον νυν Δήμαρχο Κέρκυρας – που έχει για ένα μήνα ακόμη την ευθύνη – κάποιων άμεσων ενεργειών για την – σε πρώτο χρόνο – αποκομιδή των απορριμμάτων. Η λύση που προτείνεται και από την νεοεκλεγείσα Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, για κατ’εξαίρεσιν έγκριση του απαραίτητου ποσού από την Ανεξάρτητη Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων με συνοπτικές διαδικασίες, φαίνεται ότι μπορεί να έχει αποτέλεσμα αρκεί να υλοποιηθεί πράγματι άμεσα.

Συμφωνήσαμε με τον κ. Υπουργό, ότι σημασία έχει στην παρούσα φάση, η ταχύτητα ενεργειών για την αντιμετώπιση της κρίσης και ότι θα πρέπει να υπερκεραστεί κατά το δυνατόν η όποια γραφειοκρατία.

Ανέφερα επίσης στον κ. Θεοδωρικάκο ότι θεωρώ απαραίτητη, τις αμέσως επόμενες μέρες, την σύγκληση  ευρείας συνάντησης-σύσκεψης στην Κέρκυρα, με την συμμετοχή όλων, δηλαδή εκπροσώπων της Κυβέρνησης (κυβερνητικού κλιμακίου), του νυν Δημάρχου, των νέων Δημάρχων, του νυν Περιφερειάρχη, της νέας Περιφερειάρχη και φυσικά των Βουλευτών του Νόμου, προκειμένου να εξεταστούν και άλλοι τρόποι αντιμετώπισης της απαράδεκτης αυτής κατάστασης που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην οικονομία του νησιού μας και που σε λίγο θα κινδυνεύει και η υγεία των πολιτών και των επισκεπτών.

Απέστειλα προς τούτο σχετική επιστολή στον Υπουργό.»