Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Το μόνο επείγον θέμα είναι τα απορρίμματα

Λαϊκή Συσπείρωση
28 Ιουλίου 2019 / 17:36

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 29/7 η Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνει τα εξής:

Το μόνο έκτακτο και επείγον που θα αναγνωρίζαμε είναι ένα δημοτικό συμβούλιο για το πρόβλημα των απορριμμάτων.
 
Αντί αυτού :
 
-η απερχόμενη Δημοτική Αρχή του κυρίου Νικολούζου θέτει σε προτεραιότητα άλλα θέματα, τα οποία φυσικά έχουν την αξία τους, αλλά θα μπορούσαν να ενταχθούν και να συζητηθούν σε δεύτερο χρόνο.
 
-η νέα δημοτική αρχή της κυρίας Υδραίου, που προεκλογικά διαφήμιζε ως συγκριτικό της πλεονέκτημα τις διασυνδέσεις της με το κυβερνών πλέον κόμμα, αντί να δώσει άμεση προτεραιότητα σε αυτό το εκρηκτικό πρόβλημα που για άλλη μια φορά προσβάλλει την υγεία και την αξιοπρέπεια των κατοίκων και επισκεπτών αυτού του νησιού προχωρά σε συναντήσεις με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη για να κάνει την Κέρκυρα home port  και να λύσει το πρόβλημα της κυβερνησιμότητας.
 
-αντί η νέα δημοτική αρχή να δώσει τις «έτοιμες λύσεις» που υποσχόταν προεκλογικά και η απερχόμενη να τις αποδεχτεί ξεπερνώντας τυπικές διαδικασίες για το καλό της Κέρκυρας, όπως έλεγαν πάντα, ερίζουν μόνο για την αποκομιδή. Απ’ τη μια η απελθούσα δημοτική αρχή του κυρίου Νικολούζου ταΐζει «προσωρινά» τους εργολάβους, διαδικασία την οποία είχε υπερψηφίσει η κ. Υδραίου και άλλες δυνάμεις,  πάντα για το καλό της Κέρκυρας. Από την άλλη, η νέα δημοτική αρχή με κυνικό τρόπο δίνει τη «λύση» ανακοινώνοντας το μόνιμο τάισμα των εργολάβων χωρίς μάλιστα τη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου του οποίου δεν έχει και την πλειοψηφία. 
 
Φυσικά για το που θα πάνε τα σκουπίδια, ποιος θα πληρώσει τις λύσεις τους, πότε θα γίνει αυτό,  πότε θα γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πότε θα επιστραφούν τα χρωστούμενα στο δήμο, άχνα.
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση από το 2007 η οποία αν είχε  διεκδικηθεί τώρα δεν θα βρισκόμασταν σε αυτήν την κατάσταση.
 
Επειδή πάντα μας απηύθυναν το ερώτημα «τώρα τι κάνουμε», λες και όλοι οι άλλοι με τις προτάσεις τους έδιναν λύση για το τώρα, επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά:
 
ΤΩΡΑ τη λύση οφείλουν να τη δώσουν οι εγκληματικά υπεύθυνες κυβερνήσεις που δημιουργούν και διαιωνίζουν η καθεμία με τη σειρά της αυτό το αδιέξοδο. Οι διοικήσεις σε Δήμο και Περιφέρεια όχι μόνο δεν διεκδικούν, αλλά είναι διαχρονικά συνυπεύθυνες αφού ακολουθούν κατά βήμα τις κυβερνητικές κατευθύνσεις και στρώνουν το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων ενισχύοντας αυτό το αδιέξοδο.
 
ΤΩΡΑ ο κερκυραϊκός λαός αγωνιστικά και ενιαία να απαιτήσει από τη νέα κυβέρνηση
  • Να πάρει όλα τα μέτρα με την ίδια ταχύτητα που συναντιέται με τον κύριο Λάτση για το Ελληνικό, ώστε να απομακρυνθούν οι σωροί απορριμμάτων που στοιβάζονται στους δρόμους, χωρίς να πληρώσουν το μάρμαρο οι λαϊκές οικογένειες των  τριών δήμων.
  • Να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες για την εξεύρεση νέου κατάλληλου χώρου μαζί με τη δέσμευση ότι θα κλείσει οριστικά ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και θα προχωρήσει η ανάπλαση της περιοχής και δεν θα χρησιμοποιηθεί ο παράνομος ΧΥΤΑ Λευκίμμης.
  • Να μην εμπορευματοποιηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων, που μετατοπίζει τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών.
Ο λαός να βάλει τους όρους του και να μην περιμένει λύσεις από τους μάγους και τους υπηρέτες των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ μας να ζούμε σε ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του κράτους να μας το παρέχει από τα ματωμένα πλεονάσματα και τη φοροληστεία που έχουμε υποστεί και όχι να το χρυσοπληρώνουμε ξανά και ξανά.