Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κακομοιριά της ΔΕΗ, λέει ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. για τα φανάρια στο Σολάρι

Σολάρι
25 Ιουλίου 2019 / 11:04
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την άρνηση της ΔΕΗ να ηλεκτροδοτήσει τους νέους φωτεινούς σηματοδότες στην περιοχή του Σολάρη, σχολίασε σήμερα δηκτικά ο Περιφερειάρχης.

Σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ερωτήθηκε για τη οικονομική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην Περιφέρεια και τη ΔΕΗ, που αφορά -σύμφωνα με τη ΔΕΗ- εκκρεμή οφειλή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του enimerosi.com, η διαφορά, αποτελεί και τον λόγο καθυστέρησης λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών στο κατά τα άλλα ολοκληρωμένο πρώτο μέρος του έργου.
«Όταν αναλάβαμε, τακτοποιήσαμε όλες τις οφειλές μας» είπε ο Θ. Γαλιατσάτος,«και εάν όντως εξακριβωθεί ότι υφίσταται κάποια οφειλή, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να την διευθετήσουμε».  
«Όμως έχω να πω ότι πρόκειται για κακομοιριά εκ μέρους της ΔΕΗ, να μην αντιλαμβάνεται το δημόσιο χαρακτήρα του έργου και να προβάλλει κάτι τέτοιο ώς δικαιολογία», τόνισε. 
«Εμείς (σ.σ. η Περιφέρεια) ανεχόμαστε τόσες ζημιές που προκαλεί η ΔΕΗ στο οδόστρωμα με τα έργα που κάνει, χωρίς να το αποκαθιστά σωστά, δείτε για παράδειγμα την κατάσταση που επικρατεί στο δρόμο του Νοσοκομείου» συνέχισε.  «Είναι κακομοιριά» επανέλαβε. «Δεν μπορεί να εμποδίζει με αυτόν τον τρόπο, ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 15 χρόνια».  
Συμπλήρωσε δε ότι το δεύτερο μέρος του έργου αφορά την ενιαιοποίηση του διαχωριστικού διαζώματος, που σύμφωνα με την αρχική μελέτη που είχε παραλάβει η περιφερειακή αρχή, προέβλεπε μόνον την τοποθέτηση μικρών πλαστικών διαχωριστικών κολόνων.   
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.