Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΡΟΔΟΥ
25 Ιουλίου 2019 / 08:42

ΑΘΗΝΑ. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεγάλα και σε κάποιο βαθμό αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού, τα οποία θα γίνει προσπάθεια να αξιοποιηθούν. Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης προανήγγειλε αλλαγές στο AirBnB.

Την εκπόνηση ενός νέου στρατηγικού πλάνου για τον ελληνικό τουρισμό, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.
Οπως διευκρίνισε, η εκπόνηση του νέου δεκαετούς σχεδίου θα έχει ολοκληρωθεί στο επόμενο εξάμηνο και θα δίνει έμφαση στο τρίπτυχο ανταγωνιστικότητα, καινοτομία και βιωσιμότητα, σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού οι οποίοι έβαλαν πλάτη όλο το προηγούμενο διάστημα.   
«Θέλουμε τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και συνολικά τον κλάδο του τουρισμού που στήριξε την ελληνική οικονομία στα χρόνια της κρίσης. Η χώρα χρειάζεται ένα 10ετές σχέδιο για τον κλάδο το οποίο θα εστιάζει σε τρία βασικά στοιχεία: τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεγάλα και σε κάποιο βαθμό αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού, τα οποία θα γίνει προσπάθεια να αξιοποιηθούν ώστε η χώρα να διατηρήσει την υψηλή της θέση στην παγκόσμια κατάταξη και να είναι προορισμός που θα επισκέπτονται επαναλαμβανόμενα οι τουρίστες.
Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα θέματα που θα χειριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα το υπ. Τουρισμού και συγκεκριμένα, το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις, το κομμάτι της τουριστικής εκπαίδευσης, ενώ ανέφερε ότι χρειάζεται ένας ΕΟΤ, ο οποίος θα μπει σε νέες βάσεις, ώστε να τεθεί ένα νέο σύγχρονο πλαίσιο για την προβολή της χώρας και σε  συνεργασία με τον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα.