Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το «στρατηγείο» της οργανώνει η Ρόδη Κράτσα

Ρόδη Κράτσα
11 Ιουλίου 2019 / 12:52

Στην Κέρκυρα για ενημέρωση οι νεοεκλεγέντες Σύμβουλοι - Και με βάση τη σταυροδοσία η επιλογή Αντιπεριφερειάρχη

Την αυτοδιοικητική της πορεία από Σεπτέμβρη ετοιμάζει και η νέα Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου. ‘Ηδη έχει ξεκινήσει εντατικό πρόγραμμα ενημέρωσης από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, της Διαχειριστικής Αρχής στην Κέρκυρα και τις Αντιπεριφέρειες σε όλα τα νησιά. Παράλληλα, πραγματοποιεί επαφές για τις «καλοκαιρινές προκλήσεις» των νησιών και έτσι, ήδη έχει επισκεφθεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο σε όλα τα νησιά (πλην της Ιθάκης). Αυτές οι συναντήσεις ξεκίνησαν πριν 15 μέρες και θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης στην Κέρκυρα
Η κα Κράτσα κάλεσε στην Κέρκυρα όλους τους εκλεγμένους συμβούλους από όλα τα νησιά, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ΠΙΝ, αλλά και για τα νέα τους καθήκοντα. Την Τρίτη, ενημερώθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή της Περιφέρειας για τη διοικητική διάρθρωση της ΠΙΝ, για το πως παίρνονται οι αποφάσεις, για το ποια είναι η ιεραρχία καθώς και για άλλα σημαντικά θέματα. Υπήρξε μάλιστα και ανταλλαγή απόψεων και οι εκλεγμένοι είχαν τη δυνατότητα να θέσουν τις ερωτήσεις τους. Επίσης, η κα Κράτσα είχε επικοινωνία με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πάτρα για τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη συνεργασία της ΠΙΝ και τους ελέγχους που γίνονται από την Αποκεντρωμένη, ενώ συζήτησαν και για τους νέους δήμους που έχουν δημιουργηθεί στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά. Ζητούμενο όπως είπε στην «Ημέρα» η κα Κράτσα είναι να λειτουργήσουν σωστά και γρήγορα οι νέοι δήμοι. Ακόμα, οι νεοεκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι είχαν ενημέρωση από εμπειρογνώμονα διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για να δουν τι ακριβώς χρειάζεται να γνωρίζουν για την επιτάχυνση των ρυθμών, ώστε να κλείσει ένα πρόγραμμα και να ξεκινήσει το επόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα η 5η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Π.Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014 – 2020. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι που εξελέγησαν με τον συνδυασμό της κας Κράτσα, η οποία δήλωσε στην «Ημέρα»: «Είναι μία κρίσιμη περίοδος, καθώς αναλαμβάνουμε τα καθήκοντά μας στην ΠΙΝ και οδεύουμε στο κλείσιμο του προγράμματος 2014 – 2020, ενώ ήδη γίνεται η προετοιμασία για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021 – 2027. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό που βρεθήκαμε όλοι μαζί για να συναισθανθούμε τις σοβαρές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας».
Πηγή: Imerazante.gr