Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαμόγελα για τη Μεταλλουργική

ΗΠΕΙΡΟΣ
11 Ιουλίου 2019 / 12:43

Μια νέα αρχή και μάλιστα με σημαντικές προοπτικές κάνει πλέον η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, 15 περίπου μήνες μετά την εξαγορά της

από την εταιρεία Elval-Halcor, του ομίλου ΧΑΛΚΟΡ – ΒΙΟΧΑΛΚΟ, συμφερόντων της οικογένειας Στασινόπουλου.

Ήδη έχουν αναβαθμιστεί οι υποδομές και ανανεώνεται ο εξοπλισμός, μέσω μιας σημαντικής επένδυσης που φτάνει τα 2,5 με 3 εκατομμύρια, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με τη νέα ιδιοκτησία.
Ο κ. Καψάλης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της επιχείρησης, που σημαίνει πολλά για την τοπική οικονομία και κοινωνία, τονίζοντας πως διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες, που ήθελαν την αλλαγή έδρας του εργοστασίου μετά την εξαγορά του.

Η «Χαλκόρ», θυγατρική της «Βιοχάλκο», είναι μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες στον κλάδο επεξεργασίας χαλκού και διαθέτει παγκόσμιο δίκτυο προώθησης των προϊόντων της. Στόχος της είναι να καταστήσει την Μεταλλουργική μία εξαγωγική βιομηχανική επιχείρηση, που δε θα εξαρτάται από παραγγελίες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και της Τραπέζης της Ελλάδος (για κέρματα), όπως γινόταν στο παρελθόν.
Υπολογίζεται ότι με την ολοκλήρωση του επιχειρησιακού σχεδίου και των επενδύσεων που προγραμματίζονται, η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου θα απασχολεί πάνω από 120 άτομα, ενώ με τη λειτουργία της θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 30 θέσεις έμμεσης απασχόλησης.

«Η πορεία της επιχείρησης διαγράφεται θετικότατη, πέραν των προσδοκιών μας. Διαφάνηκε ότι η επιχείρηση ήρθε για να στηθεί και να επιβιώσει για πολλά επόμενα χρόνια. Αυτό έχω δει εγώ μέχρι σήμερα, γιατί έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στις υποδομές, έχουν επενδυθεί 2,5-3 εκ. για να γίνουν αυτές, και το εργοστάσιο βελτιώνεται σε εξοπλισμό, ώστε να είναι ένα σύγχρονο εργοστάσιο. Ο κ. Στασινόπουλος αποτελεί εγγύηση στον χώρο του χαλκού, καθώς διαθέτει αρκετά εργοστάσια τέτοιου είδους και αυτό εγγυάται τη βιωσιμότητα της Μεταλλουργικής», σημείωσε.

Ο κ. Καψάλης τόνισε τη σημασία της λειτουργίας του εργοστασίου στην ακριτική περιοχή και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. «Εδώ, στην εσχατιά της Ελλάδας, παίζει και έναν ρόλο εθνικό και παράλληλα τηρείται η δέσμευση της ιδιοκτησίας για πρόσληψη εργαζομένων από την ευρύτερη περιοχή. Μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί άτομα που ζουν εδώ και αυτό μας χαροποιεί. Θεωρώ ότι το εργοστάσιο θα λειτουργήσει και μάλιστα με καλύτερους όρους από πριν», τόνισε.
Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών/Γεωργία Χαλάτση