Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζάκυνθος: Απαγόρευση απόπλου για παράβαση της νομοθεσίας περί λυμάτων

Ζάκυνθος
11 Ιουλίου 2019 / 10:26

Σε απόφαση για την απαγόρευση απόπλου προχώρησε το Λιμεναρχείο Ζακύνθου την προηγούμενη εβδομάδα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις τουριστικών σκαφών

που πραγματοποιούν θαλάσσιες εκδρομές και ελέγχθηκαν ως προς τη νομοθεσία και τους κανονισμούς που αφορούν την διάθεση των υγρών λυμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες και στις δύο περιπτώσεις οι εφεδρικές αντλίες δεξαμενών για την συγκράτηση λυμάτων δεν λειτουργούσαν και αυτός ήταν και ο λόγος που απαγορεύτηκε ο απόπλους και σχηματίστηκε δικογραφία.
Οι έλεγχοι συνεχίζουν και η κοινή γνώμη παραμένει επί ποδός πολέμου για ένα πρόβλημα που προέρχεται από πηγές ρύπανσης και στεριά και θάλασσα, ενώ η Ομάδα Πολιτών πρόκειται να προχωρήσει σε νέο κύκλο παρεμβάσεων που θα περιλαμβάνει και παρέμβαση στην Εισαγγελέα Ζακύνθου. 
Να σημειωθεί τέλος πως χθες, στο Λιμεναρχείο πραγματοποιήθηκε ακόμη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών και στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν την τήρηση της Νομοθεσίας για τη διαχείριση λυμάτων αλλά και την τήρηση της κανονιστικής στο Ναυάγιο, καθώς πλησιάζουμε στην καρδιά του καλοκαιριού και η επισκεψιμότητα της περιοχής θα πολλαπλασιαστεί.

Πηγή: Ερμής Ζακύνθου/Μ.Π.