Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το 1ο Μέτωπο: Η Νομική Πατρών

ΠΑΤΡΑ
10 Ιουλίου 2019 / 13:18

Πριν καλά - καλά στεγνώσει η υπογραφή της νέας υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο πρωτόκολλο του διορισμού της, η Πάτρα έβραζε στους ρυθμούς της Νομικής.

Οπως έγραψε η «Π», η νέα υπουργός σε πρόσφατη προεκλογική της συνέντευξη δήλωσε ότι δεν θα ιδρυθεί η τέταρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα. Στο ίδιο μήκος κινείτο εδώ και καιρό, από τότε που εγέρθηκαν οι κατευθύνσεις των μεταρρυθμίσεων Γαβρόγλου.
«Για τη Νέα Δημοκρατία, έχει σημασία η εκπαίδευση να συμβαδίζει με την αγορά εργασίας, πράγμα που εν προκειμένω δεν μπορεί να συμβεί, καθώς η Ελλάδα μετρά χιλιάδες άνεργους δικηγόρους» ανέφερε στις δηλώσεις που της αποδίδονται.
Όπως ήταν αναμενόμενο η δήλωσή της αυτή ξεσήκωσε αντιδράσεις που είναι πιθανόν να κλιμακωθούν.
Η «Π» μέσω του ανταποκριτή της στην Αθήνα Δημήτρη Γιαννακόπουλου, έθεσε χθες στο περιθώριο της προσέλευσης της νέας υπουργού Παιδείας στο Προεδρικό Μέγαρο σχετικό ερώτημα αλλά η υπουργός επιφυλάχτηκε να απαντήσει παραπέμποντας στις επόμενες ημέρες. Το ίδιο είχε κάνει και όταν η «Π» την είχε αναζητήσει πριν μήνες.
Στάση αναμονής, μέχρι η υπουργός να αναλάβει τα καθήκοντά της, τηρούν και οι νεοεκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ στον Νομό Αχαΐας που αποφεύγουν να πάρουν θέση.

Πηγή: Πελοπόννησος/Μαρίνα Ριζογιάννη