Εντυπωσιακή η ανταπόκριση πολιτών στην ανακύκλωση ρούχων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αλματώδεις ρυθμούς ανταποκρίνονται όσοι πληροφορούνται ότι γίνεται ανακύκλωση ρούχων και καταρρίπτουν το προηγούμενο ρεκόρ.

10
Ιουλίου / 2019

Σύμφωνα με τον Σπύρο Νεράντζη, που είναι συντονιστής της προσπάθειας στην Κέρκυρα, με τη συνεργασία της εταιρείας Recycom, οι Κερκυραίοι έχουν βάλει τα δυνατά τους να διαψεύσουν, όσους τους καταλογίζουν έλλειψη κουλτούρας ανακύκλωσης. 
«Τριάντα ημέρες ήταν αρκετές για να συγκεντρώσουμε, με την βοήθεια των συμπολιτών μας, 19 παλέτες με ρούχα.Η προηγούμενη αποστολή ήταν 8 παλέτες σε διάστημα 45 ημερών. Δηλαδή σε λιγότερες μέρες συγκεντρώσαμε 2,40 φορές περισσότερα ρούχα.
Αυτή η ποσότητα άχρηστων υφασμάτων, όπως και η προηγούμενη, δεν θα καταλήξει στο Τεμπλόνι ή την Λευκίμμη αλλά εκτός Κέρκυρας και θα αξιοποιηθεί  από το εργοστάσιο RECYCOM.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε :

- τους εθελοντές Βασίλη Μερκούρη, Κώστα Κουλούρη και Απόστολο Λαβράνο οι οποίοι έχουν επωμιστεί την συλλογή, φύλαξη, τακτοποίηση και φόρτωση των ρούχων, από την αρχή της προσπάθειας μας.
- Την μεταφορική εταιρεία ΚERKYRA EXPRESS των αδελφών Βιτουλαδίτη για τον χώρο που μας παραχωρούν και για την βοήθεια τους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε  ιδιαίτερα τον πατέρα, τον Κο Βασίλη Βιτουλαδίτη, ο οποίος με το γνωστό του χαμόγελο και την καλή του την κουβέντα, όχι μόνον έχει αναλάβει την φόρτωση και την τακτοποίηση των ρούχων, αλλά είναι ένας διαρκής υποστηρικτής και αυτής της δράσης μας!

Περιττό να προσθέσουμε, ότι και η δράση αυτή συνεχίζεται δυναμικά και θα επεκταθεί» δηλώνει ο Σπύρος Νεράντζης.

Υπενθυμίζουμε ότι η ανακύκλωση ρούχων ξεκίνησε πολύ πρόσφατα από την ΚοινΣεπ ΄Όλοι μαζί για το περιβάλλον της Κέρκυρας΄ σε συνεργασία με την εταιρεία RECYCOM.

Έξω από το κτήριο της Νομαρχίας Κέρκυρας, βρίσκεται ήδη μόνιμα τοποθετημένος ένας ειδικός κόκκινος κάδος, στον οποίον οι πολίτες μπορούν να τοποθετούν ενδύματα και υποδήματα προς ανακύκλωση.
Άλλα σημεία περισυλλογής ρούχων στην Κέρκυρα :
- Στους χώρους της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων
- Στους χώρους της Καθολικής Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας - - - Στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
- Στους Προσκόπους Κέρκυρας
- Στο Κοισπε Νέοι Ορίζοντες - Κοινωνικό Παντοπωλείο Κέρκυρας
- Στις Γωνίες Ανακύκλωσης της Κέρκυρας

Τί μαζεύει η RECYCOM
- Ρούχα και ζευγαρωμένα παπούτσια, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά
- Λευκά είδη, όπως μαξιλάρια, σεντόνια κλπ.
- Τσάντες / Ζώνες
Τί ΔΕΝ μαζεύει η RECYCOM
- Λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα
- Χαλιά και Αποκόμματα υφασμάτων
- Αζευγάρωτα παπούτσια
- Οργανικά απόβλητα
- Πλαστικά αντικείμενα
- Συσκευασίες
- Χαρτί
- Γυαλί
- Λάδι