Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακινητοποιημένα πολλά απορριμματοφόρα, βουνά πάλι τα σκουπίδια

σκουπίδια
10 Ιουλίου 2019 / 07:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Λερναία Ύδρα θυμίζουν τα προβλήματα στην υπηρεσία καθαριότητας, με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές του νησιού, τα σκουπίδια να παραμένουν για πολλές μέρες συσσωρευμένα στις άκρες των δρόμων.

Το πρόσφατο ατύχημα με το απορριμματοφόρο, ευτυχώς δεν προκάλεσε τραυματισμό εργαζομένου, έφερε όμως στο φως μια σειρά από προβληματα παρατυπιών σε οχήματα του Δήμου, όπως πιστοποιητικά καταλληλότητας ΚΤΕΟ  ή εγκατάσταση ABS, εκκρεμότητες πολλών ετών, που δεν έχουν τακτοποιηθεί. Συνέπεια της δημοσιότητας που έλαβε το θέμα, ήταν να μπουν επειγόντως μπροστά οι διαδικασίες τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων. Μέχρι να γίνει αυτό, τα μισά οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα, εκτός υπηρεσίας, εν μέσω της τουριστικής σεζόν και με αυξημένη κατακόρυφα την παραγωγή σκουπιδιών.
Στο μεταξύ το νέο προσωπικό του διαγωνισμού 3Κ του ΑΣΕΠ, δεν αναμένεται πριν το τέλος Αυγούστου, ενώ οι νέες εργολαβίες βρίσκονται σε φάση προσυμβατικού ελέγχου και αναμένεται η έγκρισή τους από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε σύντομο (;) χρονικό διάστημα.
Με αυτά και μ΄αυτά, η καθαριότητα στην Κέρκυρα παραμένει "καταραμένη" με τα προβλήματα στην αποκομιδή να μην σταματούν σχεδόν ποτέ.