Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ: Διεκδίκηση της τρίτης έδρας

ΚΚΕ
03 Ιουλίου 2019 / 12:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ανουτσιάτα μίλησε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Τηλέμαχος Δημουλάς το βράδυ της Τρίτης.

Την συγκέντρωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό η υποψήφια βουλευτής Κέρκυρας του ΚΚΕ Μαριλένα Σαϊτά καλώντας τους μαθητές και σπουδαστές, τους νέους εργαζόμενους, τη νεολαία να ψηφίσει διεκδικητικά και ανυπότακτα, να ψηφίσει ΚΚΕ γιατί παλεύει να κάνει πράξη τα όνειρά της, γιατί θέλει να ζήσει μία ζωή με αξιοπρέπεια, σύγχρονα δικαιώματα. Γιατί το ΚΚΕ είναι σταθερός αντίπαλος του συστήματος, είναι δίπλα, συμπαραστάτης και στήριγμα σε κάθε δίκαιο αγώνα της νεολαίας, για όλα τα προβλήματα που συναντάει στην εκπαίδευση, στη δουλειά, στην προσπάθεια της να ψυχαγωγηθεί, να ζήσει.
 

Στη συνέχεια για την κεντρική ομιλία τον λόγο πήρε ο Τηλέμαχος Δημουλάς όπου επισήμανε:
«Μπροστά στις κάλπες που θα στηθούν την Κυριακή, ο εργάτης, ο άνεργος, ο καθημερινός άνθρωπος του μόχθου, αλλά και κάθε νέο παιδί πρέπει να σκεφτεί και να αποφασίσει με το βλέμμα στην επόμενη μέρα. Γιατί την επόμενη μέρα για το λαό σημασία δεν θα έχει που θα κάτσει η διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο, αν θα έχουμε μια κυβέρνηση αυτοδυναμίας ή συνεργασίας με κάποιο κόμμα συμπλήρωμα, ούτε το αν και πόσα κόμματα μιας χρήσης θα μπουν στη Βουλή. Αυτό που θα έχει σημασία για το λαό την επόμενη μέρα είναι πόσο δυνατό θα είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Γιατί το ΚΚΕ, με σημαία τις ανάγκες και το δίκιο του λαού, θα βρεθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση που θα είναι εχθρική για το λαό. Ακριβώς γιατί θα είναι άλλη μια κυβέρνηση των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που θα συνεχίζει να τσακίζει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων. Την Κυριακή στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε. Στις 8 όμως, σημασία θα έχει, να είναι δυνατό το ΚΚΕ. Για να είναι πιο δυνατός ο λαός.
 
Γιατί την επόμενη ημέρα των εκλογών, πέρα από τις ψεύτικες υποσχέσεις της ΝΔ για ισχυρή ανάπτυξη για όλους και τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν μεταμνημονιακής εποχής, θα είναι εδώ όλοι οι οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες που τα γεννούν. Την επόμενη μέρα, ο λαός θα έχει να αντιμετωπίσει τους μειωμένους μισθούς και τις συντάξεις, τους απογειωμένους φόρους, την εμπορευματοποιημένη Παιδεία και Υγεία. Γιατί είναι εδώ και παραμένουν οι εφαρμοστικοί νόμοι και των 3 μνημονίων που ψήφισαν και εφάρμοσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Κανένας δεν τολμά να μιλήσει για κατάργησή τους. Ο ελληνικός λαός θα έχει να αντιμετωπίσει νέα μέτρα. Αυτά που ήδη περιγράφονται στις "μεταμνημονιακές" δεσμεύσεις, που όλοι τους αποδέχονται γιατί το κράτος, όπως λένε, έχει συνέχεια γιατί δεν πρέπει να διαταραχθεί η δημοσιονομική πειθαρχία.
 
Ποιος λοιπόν θα είναι δίπλα στο λαό, στη νεολαία και απέναντι στη νέα επόμενη κυβέρνηση, που σύμφωνα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το νέο συσχετισμό που έχει διαμορφωθεί και δεν φαίνεται να ανατρέπεται, θα είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ;
 
Μπορεί, αλήθεια, να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αποδείχτηκε το παιδί για όλες τις δουλειές; Ψήφισε ένα μνημόνιο μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και εφάρμοσε τρία. Βάθυνε την εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Έστειλε άλλους στον καναπέ και άλλους ξανά στη ΝΔ, έναν κόσμο που παλιότερα πάλεψε ενάντια στη σημερινή βαρβαρότητα. Βάφτισε "αριστερή" την δεξιά πολιτική που εφάρμοσε.


 
Μπορεί, αλήθεια, απέναντι σε μια νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση να είναι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ;
Μα αυτό, εκτός του ότι έχει συγκυβερνήσει με τη ΝΔ και έχει κριθεί για το αντιλαϊκό του παρελθόν, σήμερα δηλώνει ξανά έτοιμο να στηρίξει τη ΝΔ για να κάνει κυβέρνηση.
 
Ούτε φυσικά μπορεί ο ελληνικός λαός να εμπιστευθεί τα "κόμματα μιας χρήσης". Κόμματα μια χρήσης που σπρώχνονται από το σύστημα για να βάλουν τρικλοποδιές, παγίδες στο λαό, όπως το κόμμα του Βαρουφάκη. Ο οποίος δεν διστάζει να δηλώσει πως θα συνεργαζόταν και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη ΝΔ, συμφωνεί με το 70% του μνημονίου ενώ αναμασά τα παραμύθια για κάποια αλλαγή της ΕΕ εκ των έσω. Αλλά και το κόμμα του Βελόπουλου,  που όταν δεν πουλάει κηραλοιφές και δεν συνομιλεί με τον Ιησού, τον προορίζουν να παίξει το ρόλο μιας δήθεν πιο "σοβαρής" Χρυσής Αυγής, αυτή τη δολοφονική συμμορία, η οποία αφού γκρεμοτσακίστηκε από την τρίτη θέση, τώρα πρέπει να εξαφανιστεί και από τη Βουλή και από παντού.»
 
 Τέλος, ο Τηλέμαχος Δημουλάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κερκυραϊκός λαός και πρέπει και θα εκλέξει κομμουνιστή βουλευτή στην Κέρκυρα για να παλέψει για το δίκιο των εργαζόμενων και των συμμάχων τους.
           
Στο τέλος της εκδήλωσης ανέβηκαν στην εξέδρα όλοι οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΚΚΕ, Αρμενιάκος Βασίλης, Μπαλού Αλεξάνδρα, Πελάης Σταμάτης, Σαϊτά Μαριλένα και Χαραλάμπους Μυρσίνη που έστειλαν μήνυμα συνέχισης του αγώνα για όσες μέρες έμειναν με ακόμη μεγαλύτερη ορμή, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι.