Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το θεατρικό «Περί Έρωτος» στη Νέα Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου

Περί έρωτος
01 Ιουλίου 2019 / 10:08
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Tο «Περί Έρωτος...» αποτελεί κυρίως μια εξομολόγηση. Είναι ίσως και η αποκάλυψη της αέναης σχέσης

 της ζωής με τον θάνατο. Βασικά, επιδεικνύει τον ¨εγωτικό” χαρακτήρα του καθενός, την αρχέγονη ιδέα ότι ο ένας είναι καρπός του άλλου, η οποία, τόσο μας συγκινεί και ταυτόχρονα, τόσο μας τρομάζει. “…Έχει μέρος στην αθανασία η θνητή μας ύπαρξη και ως προς το σώμα και ως προς τα λοιπά… Η Αθάνατη Πάλη με το Άλλο! Κάθε ύπαρξη, έμφυτα, αποδίδει σημασία στο αποβλάστημά της… Χάρη στην Αθανασία, συνοδεύει όλα τα όντα, αυτός ο Ζήλος και ο Έρως” (Περί Έρωτος, Πλάτων/ Συμπόσιον).
Για μια ακόμη χρονιά η Θεραπευτική Ομάδα Θεάτρου «ΕΚΦΡΑΣΗ», του ΚοιΣΠΕ Κέρκυρας, αναδεικνύει το «Συμμετέχειν» με την θεατρική απόδοση των ποιημάτων από την Συλλογή της εξαιρετικής Σοφίας Γιοβάνογλου. Η ομάδα, ανανεωμένη και μάχιμη, αποδίδει, με σεβασμό στη ζωή και τον έρωτα, την πορεία της γυναίκας, ως μήτρας, που κρατά την αέναη ενέργεια των πάντων ζωντανή. Μια πορεία ζωής, όπου αυτός που αφηγείται είναι μόνο ένας, με πολλαπλά πρόσωπα, με πολλαπλές μορφές και συναισθήματα, σε έναν διάλογο ατέρμονο με τον Εαυτό και το Άλλο. Και όχι, αυτό δεν αποτελεί ένα εγκώμιο στον Έρωτα… μιλάμε για την ίδια τη ζωή! Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας, την Τετάρτη 03 Ιουλίου στις 21.00. Η Είσοδος είναι Ελεύθερη για το κοινό.

Συντελεστές

Ποίηση: Σοφία Γιοβάνογλου
Σκηνική Διδασκαλία/ Συντονισμός: Μ. Β. Δημοπούλου

Συμμετέχουν: Κατερίνα Μεσημέρη, Ελένη Πουλημένου, Ειρήνη Ρόντου, Άρτεμις Δουκάκη, Γεωργία Χρυσικοπούλου, Μαρία Πρίφτη, Κορίνα Μάμαλου.

Στη Μουσική Αυτοσχεδιάζουν οι φοιτητές του Μουσικού Τμήματος Ι.Π. υπό τον συντονισμό του Καθηγητή Λ. Βασιλειάδη: Καϊμακάμης Σωτήρης, Κυριαζίδης Γιώργος, Κωνσταντάκης Αποστόλης, Πανάγου Εύα, Τσάγκλα - Μανωλαράκη Εύα.

Σκηνική Επιμέλεια/ Σχέδιο Εξώφυλλου: Νίκος Κόκαλης
Μακιγιάζ: Ινστιτούτο Αισθητικής Μαργαρίτας Βλάχου
Σκηνικό Φροντιστήριο: Κερκυραϊκή Σκηνή
Επιμέλεια Προγράμματος: Ιωάννα Λογγάκη

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.