Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άμεση λύση για τις εργατικές κατοικίες Αγ. Ιωάννη ζητά ο Χρυσόστομος Μπούκας

Εργατικές κατοικίες Αγίου Ιωάννη
28 Ιουνίου 2019 / 12:40

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενημέρωση για το εργοτάξιο των εργατικών κατοικιών, είχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χρυσόστομος Μπούκας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε «ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ιωάννη καθώς και την...μη πρόοδο των εργασιών.
Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να επισκεφθεί το εργοτάξιο. Ίσως την επόμενη φορά που θα εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια, από αρμόδιους φορείς.
Η εντύπωση που αποκόμισε από την νέα αυτή ενημέρωση από υπεύθυνα χείλη δικαιούχων Εργατικής Κατοικίας ήταν:
  1. Το  χρονοδιάγραμμα εργασιών που προέβλεπε την σταδιακή παράδοση κατοικιών από Ιούλιο μέχρι την τελική παράδοση όλων των κατοικιών στους δικαιούχους περί τα τέλη Αυγούστου, το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου,δεν τηρείται ούτε στο κατ’ ελάχιστο, λόγω μη εντατικοποίησης των εργασιών στον οικισμό με διαφαινόμενο αποτέλεσμα το νέο αδιέξοδο.
 
  1. Δεν υπάρχει καμία πρόοδος εργασιών στα δίκτυα υποδομής (ΔΕΗ, ΟΤΕ) ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο.
 
  1. Καμία εργασία δεν έχει εκτελεστεί, ώστε η ενδιάμεση λύση του θέματος της αποχέτευσης να είναι έτοιμη με την παράδοση των κατοικιών στους δικαιούχους,
Υπενθυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2018 υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου Κέρκυρας κ. Κώστα Νικολούζου, του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Αλέκου Φαϊτά και της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη, για το αποχετευτικό του οικισμού.
Φυσικά, ούτε λόγος για τον σταθμό στην περιοχή του Σκάφωνα που θα αποτελούσε και την τελική λύση του αποχετευτικού του οικισμού των Εργατικών Κατοικιών του Αγίου Ιωάννη. Αυτός έχει περιέλθει σε πλήρη εγκατάλειψη και αχρηστία, παρότι δαπανήθηκαν μεγάλα ποσά.
Υπενθυμίζουμε ότι έχει περάσει μια ολόκληρη δεκαετία και ο εμπαιγμός του κράτους στους δικαιούχους συνεχίζεται με εντεινόμενους ρυθμούς.
Στο χρονικό αυτό διάστημα, έχουν αποβιώσει αρκετοί δικαιούχοι, χωρίς να απολαύσουν το μόχθο της εργασίας τους. Αρκετοί άλλοι είναι πάσχοντες, ανήμποροι και μεγάλης ηλικίας.
Θεωρώ σκόπιμο να επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι η κατάσταση αυτή αποτελεί τον ορισμό του εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την άθλια διαχείριση των χρημάτων και του μόχθου των εργαζόμενων από το κράτος.
Καλείται, έστω και την τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση, τελειώνοντας όλες τις απαιτούμενες εργασίες, ώστε να αποδοθούν επιτέλους οι κατοικίες στους δικαιούχους άμεσα και πάντως στο χρονοδιάγραμμα που για μια ακόμα φορά δεσμεύτηκε η κυβέρνηση, δηλαδή μέχρι τέλους Αυγούστου 2019!»