Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σταθερό «όχι» από τη νότια Κέρκυρα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Λευκίμμη
27 Ιουνίου 2019 / 17:58

ΛΕΥΚΙΜΜΗ. Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η συνάντηση που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Κώστας Λέσσης με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

Στόχος της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΠ της Λευκίμμης, ήταν η ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με φλέγοντα θέματα του νέου Δήμου. Παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της παράταξης "Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο", Νίκος Γκούσης και "Νότια Κέρκυρα Πολιτών", Γιάννης Πανδής, ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Κουλούρης απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. 
Συμμετείχαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πολίτες.
Συγκεκριμένα έγινε ενημέρωση σχετικά με τα θέματα:  του οργανογράμματος, του προϋπολογισμού, της κατανομής των μηχανημάτων και απορριμματοφόρων ανάμεσα στους τρεις Δήμους, της ίδρυση ΔΕΥΑ Νότου και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων οι παρούσες παρατάξεις, ύστερα από γόνιμο διάλογο, συμφώνησαν στην κοινή θέση να μην επιτραπεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια.
Ο Δήμαρχος Κώστας Λέσσης ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει και νέα συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων καθώς επίσης και μια άτυπη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού συμβουλίου πριν από την 1η Σεπτεμβρίου με αντικείμενο επείγοντα θέματα του νέου Δήμου.