Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η 22η Διεθνής Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων στις Σινιές

Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών
27 Ιουνίου 2019 / 13:05
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών πιστός και φέτος στο ραντεβού με την

παράδοση διοργανώνει την 22η Διεθνή Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων «ΣΙΝΙΕΣ 2019», την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 στο Περιστύλιο των Ανακτόρων Γεωργίου και Μιχαήλ και το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 στην Ελαιουργεία Σινιών η ώρα έναρξης και των δυο ημερών είναι στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη 
Στην φετινή εκδήλωση συμμετέχουν:

1.   Folk Dance Ensemble «KUD DIOGEN» (ΣΕΡΒΙΑ)
2.   Folk Dance Ensemble  «VOYAGE» (ΟΥΚΡΑΝΙΑ )
3.   Ένωση Ποντίων Πανοράματος (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
4.   Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών (ΚΕΡΚΥΡΑ)
5.   Χορευτικός Όμιλος  Κέρκυρας  (ΚΕΡΚΥΡΑ )
6.   Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσιώπης (ΚΕΡΚΥΡΑ)
7.   Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Χλομού (ΚΕΡΚΥΡΑ )
8.   Πολιτιστικός Σύλλογος Βελονάδων (ΚΕΡΚΥΡΑ)
9.   Χορωδία Μορφωτικού - πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών '' Ο Απόλλων ''
10. Χορωδία  Πολιτιστικού Συλλόγου Καβαλουρίου

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων  έχει ως εξής:

Πέμπτη 18/07 στον Άγιο Στέφανο Σινιών η χορωδία του Συλλόγου Σινιών και Καβαλουρίου θα ανοίξουν εορταστικά το Φεστιβάλ από Στεριά και Θάλασσα, επίσης θα πραγματοποιηθεί μικρή παρέλαση των ξένων χορευτικών.

Παρασκευή 19 / 07 – εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο της Πόλης και συνάντηση με τον Δήμαρχο από τις αποστολές των συγκροτημάτων για ανταλλαγή δώρων και καλωσόρισμα των καλεσμένων στην πόλη μας, θα ακολουθήσει παρέλαση των συγκροτημάτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στο περιστύλιο των ανακτόρων για την έναρξη του Φεστιβάλ.

Σάββατο 20/07 – 2η ημέρα  της συνάντησης στην Ελαιουργεία Σινιών.
Η εκδήλωση αυτή του Συλλόγου τελεί υπό την αιγίδα του CIOFF και έχει την στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του ΔΟΠΑΠ Δήμου Κέρκυρας, του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας .

Θερμές ευχαριστίες για την στήριξή στους χορηγούς επικοινωνίας ( ΕΡΤ-3, Corfu TV, Corfu Land, Start T.V, ΕΡΤ Κέρκυρας, Κύμα FM, Καθημερινή Ενημέρωση, Η Κέρκυρα Σήμερα, Εφημερίδα το Παρασκήνιο),  επίσης στις Κερκυραϊκές (τοπικές και μη) επιχειρήσεις για τις προσφορές τους και τις χορηγίες τους καθώς και στους ακούραστους εθελοντές του Συλλόγου.Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια μνήμης από την Γενοκτονία των Ποντίων. 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.