Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μαγνητίζει» τα βλέμματα στο λιμάνι της Ζακύνθου το πολύχρωμο GUILTY

Ζάκυνθος
27 Ιουνίου 2019 / 13:05

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Ήταν περίπου 8 το βραδάκι της Τετάρτης 26 Ιουνίου, όταν στο κεντρικό λιμάνι της Ζακύνθου «έπιασε» το εντυπωσιακής εμφάνισης yacht, GUILTY.

Χτίστηκε το 2008 από τον Cantieri Navali Rizzardi κι έχει μήκος 35,3 μέτρα. Πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ του αμερικανικού καλλιτέχνη Jeff Koons και της Ιταλίδας σχεδιάστριας Ivana Porfiri.
Ο ιδιοκτήτης του Δάκης Ιωάννου, ένας από τους σημαντικότερους συλλέκτες σύγχρονης τέχνης, μιλώντας στο forbes.com αναφέρει:  «Κάναμε ό, τι θέλαμε, το ύφος ήταν άσχετο», Σχεδιάσαμε μια βάρκα με αντιδιαστολή, δεν έχουμε κανόνες, δεν έχουμε προγράμματα, δεν σχεδιάζουμε.»
Η  Porfiri συνεργάστηκε μαζί του για να βρει όλα τα στοιχεία της λειτουργικότητας, προτού προχωρήσει στην σχεδίαση του καλειδοσκοπίου του Koons. Αν και το πολύχρωμο εξωτερικό του φέρνει στο μυαλό τους τους πίνακες ζωγραφικής του Roy Lichtenstein, οι τολμηροί γεωμετρικοί σχεδιασμοί του Guilty – εναλλασσόμενοι κίτρινοι ρόμβοι, ροζ τρίγωνα και μπλε πολύγωνα – εμπνεύστηκαν από το βρετανικό ναυτικό καμουφλάζ από τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η πολυτελής θαλαμηγός θεωρείται ως ένα πλωτό κομμάτι της τέχνης. Μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα έως 29,0 kn, ενώ έχει δυνατότητα φιλοξενίας έως 10 ατόμων και 5 άτομα πλήρωμα.
Όπως είναι φυσικό η διαφορετική του όψη μαγνητίζει τα βλέμματα όλων όσοι περνούν από την παραλιακή της Ζακύνθου.
 
Πηγή: Ημέρα Ζακύνθου