Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Κώστας Καρβούνης συζήτησε με τους ξενοδόχους

ΝΔ
27 Ιουνίου 2019 / 12:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάμπη Βούλγαρη και τον Αντιπρόεδρο Σπύρο Ρόκα είχε ο υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Κώστας Καρβούνης στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα γενικά αλλά και τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στην παρούσα συγκυρία. Εκτός από τα υψηλής σπουδαιότητας ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και του οδικού δικτύου συζητήθηκαν οι εργασίες στις πύλες εισόδου - λιμάνι και αεροδρόμιο -  και έγινε ανταλλαγή απόψεων για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός σύγχρονου και ευέλικτου Οργανισμού διαχείρισης Προορισμού για την Κέρκυρα με την συμμετοχή των φορέων της τουριστικής αγοράς, του Δήμου και της Περιφέρειας. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη εκπόνησης μιας εκτεταμένης μελέτης για το τουριστικό μας προϊόν η οποία και θα δίνει τις κατευθύνσεις για τον στοχευόμενο σχεδιασμό της τουριστικής προβολής και οι δυνατότητες σταδιακής διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου με προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού τις οποίες σχετικά εύκολα μπορεί να προσελκύσει η Κέρκυρα.
 
Κοινή ήταν εξ άλλου η διαπίστωση ότι για να υπάρξουν οι αναγκαίες επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος είναι απαραίτητη μια νέα φιλοεπενδυτική πολιτική με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές και σταθερούς όρους σε βάθος χρόνου μαζί με την απαραίτητη αναβάθμιση του ρόλου του Υπουργείου Τουρισμού από την επόμενη κυβέρνηση. Τέλος συζητήθηκε το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων και η σε υψηλότατο ποσοστό συμμόρφωση των επιχειρήσεων του κλάδου με την κλαδική σύμβαση εργασίας.