Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καρύδη και Δόση από χρυσό, στους Πανελληνίους

Στίβος
23 Ιουνίου 2019 / 08:30

ΚΑΤΕΡΙΝΗ. Το Σάββατο 22 Ιουνίου, την πρώτη ημέρα των Πανελληνίων αγώνων Κ20 που γίνονται στην Κατερίνη,

τόσο η Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν όσο και η Παναγιώτα Δόση στο άλμα εις ύψος κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση και να κρεμάσουν ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στο στήθος.
Οι νεαρές Κερκυραίες αθλήτριες, με τις επιδόσεις τους έδειξαν ότι είναι πολύ πιθανή η διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 που θα γίνει 18 - 21 Ιουλίου στο Γκέβλε της Σουηδίας.
Η Σπυριδούλα Καρύδη  του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου και αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη προσγειώθηκε στα 13,55 μ. στo πρώτο της άλμα στον τελικό του τριπλούν,  σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας της στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Εξίσου καλό και το δεύτερο άλμα της, το οποίο μετρήθηκε στα 13,50 μέτρα, ενώ δεν εκτέλεσε τα δύο τελευταία άλματά της αφού την Κυριακή θα πάρει μέρος και στο μήκος. Η Σπυριδούλα ουσιαστικά δεν είχε αντίπαλο αφού η δεύτερη Μ. Καβαλιέρου του Παναξιακού είχε το καλύτερο άλμα της στα 12,42μ. Η Καρύδη, έχει φέτος ρεκόρ 13,61 μ., επίδοση που τη φέρνει στην κορυφή της Ευρώπης και της επιτρέπει να στοχεύει το βάθρο, στη διοργάνωση της Σουηδίας.
Σε καλή κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Μπορός έδειξε πως είναι και η Παναγιώτα Δόση, του ΑΟ Κέρκυρα 2015, η οποία ξεπέρασε τα 1,82 μ., ενώ στη συνέχεια δοκίμασε τις δυνάμεις της στο 1,86, προκειμένου να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας. Η Παναγιώτα επίσης δεν είχε αντίπαλο, καθώς η Α. Ντραγκομίλοβα του ΑΣ Κεραυνού μόλις πέρασε το 1,70μ και κατετάγη δεύτερη.
Ο Σπύρος Δουκατέλης του Κερκυραϊκού Γ.Σ.  στα 100μ. για δύο εκατοστά έχασε το μετάλλιο, ήταν τέταρτος με 10.82, ενώ πρώτος ήταν ο Θ. Βροντινός του Αρχέλαου Κατερίνης με 10.71, δεύτερος ο Ι. Γρανιτσιώτης του Παλάσκα  με 10.72 και τρίτος ο Ι. Καριοφύλλης του ΓΑΣ Σκάλας με 10.80.