Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Κ. Καρβούνης στο Οικονομικό Επιμελητήριο και στον ΟΛΚΕ

ΝΔ
22 Ιουνίου 2019 / 07:24

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Παγκράτη συναντήθηκε χθες ο υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Κώστας Καρβούνης

Με τον κ. Παγκράτη συζητήθηκε η τρέχουσα οικονομική κατάσταση, οι τάσεις της τουριστικής αγοράς όπως αυτές διαμορφώνονται από το διεθνές οικονομικό περιβάλλον και τις τρέχουσες εξελίξεις ενώ υπήρξε ταύτιση απόψεων ως προς την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων και απλοποίησης των εξαιρετικά χρονοβόρων διαδικασιών αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων που απαιτούνται για να ξεκινήσει η υλοποίηση σημαντικών επενδυτικών σχεδίων. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η σημασία των δημόσιων υποδομών ως σημαντικού μοχλού ανάπτυξης και η ανάγκη να τύχει η Κέρκυρα μεγαλύτερης προσοχής στον τομέα αυτόν από την επόμενη κυβέρνηση. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του υποψήφιου βουλευτή, κοινή ήταν η διαπίστωση της ανάγκης αναζωογόνησης του πρωτογενούς τομέα και της σύνδεσής του με το τουριστικό προϊόν καθώς και της ανάγκης διαμόρφωσης ενός πλαισίου που θα επιτρέπει την αξιοποίηση του οικιστικού αποθέματος της ενδοχώρας ως συμπληρωματικού-εναλλακτικού κομματιού της βεντάλιας του όλου τουριστικού μας πακέτου. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση νέας συνάντησης για περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων για τα πολλά και σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την αναπτυξιακή πορεία των νησιών μας.


Επίσκεψη στον ΟΛΚΕ

Ακολούθησε ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΛΚΕ Σπύρο Στεφανίδη ο οποίος παρουσίασε τα δρομολογημένα έργα του ΟΛΚΕ με πρώτο τον κόμβο του λιμανιού ο οποίος σύντομα θα ολοκληρωθεί, την ολοκλήρωση των έργων στον υπήνεμο μώλο ώστε να παραδοθεί σε χρήση, την δημιουργία ναυτικού μουσείου κλπ. Ο κ. Στεφανίδης αναφέρθηκε επίσης στα υδατοδρόμια, τα έργα στο λιμάνι του Γαίου και τις παρεμβάσεις σε μικρότερα λιμάνια δικαιοδοσίας του ΟΛΚΕ (Αγ. Στέφανος, Διαπόντια). Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που προκαλεί η ταυτόχρονη άφιξη πολλών κρουαζιερόπλοιων, για τη δυσκολία διαχείρισης του μεγάλου όγκου των διακινούμενων επιβατών τις ημέρες αυτές, για την πρόοδο που σημειώνεται στην ανάδειξη του λιμανιού της Κέρκυρας ως home port για την κρουαζιέρα και για το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ασφάλειας του λιμανιού. Ο κ. Καρβούνης ευχαρίστησε τον κ. Στεφανίδη για την αναλυτική ενημέρωση και ο κ. Στεφανίδης του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.