Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καθαρίστριες νοσοκομείου: Προσληφθήκαμε μέσω ΑΣΕΠ, όχι «απ΄ την πίσω πόρτα» όπως λέει η ΝΔ!

Νοσοκομείο Κέρκυρας
21 Ιουνίου 2019 / 13:46

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θιγμένες από τις δηλώσεις του Βασίλη Οικονόμου, βουλευτή επικρατείας της ΝΔ, δηλώνουν οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Η ανακοίνωση του Σωματείου

Πάγια τακτική του Σωματείου μας είναι να μην εμπλέκεται με την πολιτική και τα πολιτικά κόμματα, αλλά να προσπαθεί μόνο για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των μελών του, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες.
Όμως, υπέπεσε στην αντίληψή μας, σε ομιλία του κ. Οικονόμου Βασιλείου, βουλευτή επικράτειας της ΝΔ, στη Βουλή να αναφέρεται σε εμάς και σε όλους τους καθαριστές στα Νοσοκομεία και σε άλλους βέβαια με ατομικές συμβάσεις με μένος και ψεύδη, ως εξής: « Θα φάνε όλοι X... όλες οι προσλήψεις που κάνατε είναι παράνομες, των καθαριστριών που κάνατε από τη πίσω πόρτα...» κλπ Επίσης και άλλοι υποψήφιοι βουλευτές βγαίνουν στα ΜΜΕ και δηλώνουν ότι είμαστε ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ , ότι οι συμβάσεις μας είναι παράνομες και άλλα. Με συμπέρασμα ότι πρέπει να πεταχτούμε στην ανεργία, για να επιστρέφουν οι εργολάβοι, με τις γνωστές μας τακτικές;

Προς ενημέρωση του Κερκυραϊκού κοινού και οχι μόνο, θέλουμε να δηλώσουμε ο τι νιώθουμε θιγμένοι από όλες αυτές τις δηλώσεις, διότι είναι ψευδείς.

Η αλήθεια είναι ότι εμείς προσληφθήκαμε από το Νοσοκομείο, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, ορισμένου χρόνου, μέσω ΑΣΕΠ. Το κυριότερο κριτήριο για τη πρόσληψή μας ήταν η προϋπηρεσία μας στη καθαριότητα του Νοσοκομείου, δουλεύοντας επί χρόνια με εργολαβικά συνεργεία. Πιστεύει κανείς ότι ο εργολάβος προσλάμβανε το προσωπικό του με κριτήριο να είμαστε ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο λόγος που μας ώθησε στη δημιουργία του Σωματείου ήταν οι συνθήκες μεσαιωνικής γαλέρας που βιώναμε καθημερινά, με μισθούς πείνας, απλήρωτοι για μήνες, με 12ωρα, χωρίς άδειες, αναρρωτικές και ρεπό και με αποκορύφωμα, άλλα ποσά να κατατίθενται στους λογαριασμούς και άλλα να δηλώνονται στην Εφορία. Όλα αυτά αποδεικνύονται με τις καταγγελίες του προσωπικού και του Σωματείου μας, τόσο στη Διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και στον Επόπτη Εργασίας.

Ευχαριστούμε άλλη μια φορά δημόσια το Διοικητή κ. Φοίβο Κακαβίτσα και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας που ενδιαφέρθηκαν για εμάς και προώθησαν τις διαδικασίες για τη πρόσληψή μας Μέσω ΑΣΕΠ, αξιοκρατικά και απομάκρυναν τους εργολάβους , εξασφαλΐςοντάς μας καλύτερες συνθήκες εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.

Πιστεύουμε ότι για το κοινό καλό δεν θα ξαναεπιστρέψουν οι εργολάβοι καθότι παράφορα θα καταπατώνται πάλι τα δικαιώματα των εργαζομένων και οικονομικά είναι προς το συμφέρον του Κράτους η απευθείας απασχόλησή μας από τα Νοσοκομεία, χωρίς μεσάζοντες.