Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πουλάκι τσίου καθήλωσε το airbus της γραμμής στην Κέρκυρα (photos)

αεροδρόμιο
20 Ιουνίου 2019 / 16:55

Μπορεί να μην το πήρε κανείς άλλος χαμπάρι όμως ένα μοναχικό πετούμενο αρκούσε να ενεργοποιήσει ό,τι προβλέπεται στο πρωτόκολλο, καθηλώνοντας το Α320 στο Ι. Καποδίστριας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η συνάντηση του γιγαντιαίου airbus με ένα πουλάκι είναι δυνατόν να καθηλώσει το σιδερένιο πουλί στο έδαφος. Το συμβάν έγινε την Πέμπτη μετά το μεσημέρι στην πτήση της Aegean προς την Κέρκυρα.



Έγινε σε απόσταση από το Ι. Καποδίστριας, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το Α320 είχε αρχίσει τη κάθοδό του προς το αεροδρόμιο και σε ύψος περίπου πέντε χιλιάδων ποδών, πριν από τους Παξούς, η αριστερή τουρμπίνα τράβηξε το πουλί! Το γεγονός έγινε αντιληπτό από τον πιλότο, όχι όμως και από τους επιβάτες. Άλλωστε οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι κάτι τέτοιο είναι συνηθισμένο. Όμως το πρωτόκολλο θέλει αυστηρούς ελέγχους στον κινητήρα ενώ οι γνωρίζοντες κάνουν λόγο ακόμα και για συγκέντρωση γενετικού υλικού, εφόσον κάτι τέτοιο είναι δυνατόν, προκειμένου να ενημερωθεί βάση δεδομένων που διατηρούνται όλες οι πληροφορίες οι σχετικές με τις πτήσεις. Το airbus παραμένει στο Ι. Καποδίστριας σε αναμονή του τεχνικού συνεργείου της εταιρείας.