Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πιάνο για Δύο - Η Ανατολή Συναντά την Δύση - Μπεάτα Πίντσετιτς και Χρήστος Σακελλαρίδης

ΑΜΚΕ «Φίλοι των Παξών»
20 Ιουνίου 2019 / 12:51
Ελένη Κορωνάκη

ΠΑΞΟΙ. Η ΑΜΚΕ «Φίλοι των Παξών» έχει σχεδιάσει άλλο ένα συναρπαστικό πρόγραμμα εκθέσεων τέχνης,

 συναυλιών, διαλέξεων, λογοτεχνικών βραδιών, προβολών, εργαστηρίων τέχνης και κεραμικής καθώς και φυσιολατρικών και πολιτιστικών περιηγήσεων. Οι προγραμματισμένες δράσεις είναι οι εξής:

Οι Μπεάτα Πίντσετιτς και Χρήστος Σακελλαρίδης ως πιανιστικό ντουέτο ως πιανιστικό ντουέτο «Piano for two» μαζί στην τέχνη και στη ζωή παίζουν γοητεύοντας το κοινό τους σε όλη την Ευρώπη εδώ και 14 χρόνια. Αναγνωρισμένοι τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς δημιουργούν χάρη στην ρυθμική τους ζωντάνια και στις παθιασμένες ερμηνείες τους μια αξέχαστη ακουστική εμπειρία. Έχουν δώσει συναυλίες σε Ελλάδα, Γερμανία, Κροατία, Νορβηγία, Κύπρο, Ελβετία και Αγγλία, σε πλήθος φεστιβάλ κλασσικής και σύγχρονης μουσικής .Το ρεπερτόριό τους κυμαίνεται από τα έργα του Μπαχ και του Μότσαρτ ως τις μουσικές σύγχρονων συνθετών του 21ουαιώνα.
Ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για πρωτοποριακά μουσικά προγράμματα κι εργάζονται σταθερά προωθώντας πρωτότυπες εκπαιδευτικές ιδέες. Το 2018 παρουσίασαν το πρόγραμμα “Játékok”, μια μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά όπου έργα του Κούρταγκ μετατρέπονται σε αφήγημα. Ορόσημα στην καριέρα τους ήταν η συναυλία με το έργο του Simeon ten Holt «Canto Ostinato» και το «Έργα για 2 πιάνα» του Α. Πιατσόλα. Το άλμπουμ τους «Μουσική του 20ουαιώνα για 2 πιάνα» έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους μουσικοκριτικούς. Ζουν κι εργάζονται στην Αθήνα.
Στους Παξούς παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα πιανιστικής δεξιοτεχνίας σε έργα για έναν ή δύο σολίστ από τον 19οως τον 21οαιώνα καλύπτοντας διαφορετικές μουσικές παραδόσεις από την Ανατολή ως την Δύση! Ξεκινώντας από μερικά από τα πιο διάσημα έργα των Μπραμς και Γκρίγκ η μουσική θα μας ταξιδέψει στην Άπω Ανατολή με μελωδίες από την Ιαπωνία (YoshimatsuandMoriyama) και την Κίνα (μέσα από τις δημιουργίες του μινιμαλιστή συνθέτη J. Adams), κλείνοντας με την ευρέως γνωστή μουσική για το μπαλέτο “Petrushka” του Ι. Στραβίνσκι, γραμμένη ειδικά για την διάσημη ομάδα χορού του Ντιαγκίλεφ.
Πρόγραμμα
E. Grieg: 4 Νορβηγικοί Χοροί
J. Brahms: Ουγγρικοί χοροί (βιβλίο 1ο)
T. Yoshimatsu: Χοροί των Πλειάδων VIII (soloαπό την B.Pincetic)
Regulus circuit (solo από την B. Pincetic)
T. Moriyama: Ας παίξουμε ένα ντουέτο!
J. Adams: Πύλες της Κίνας (solo από την Χρήστο Σακελλαρίδη)
I. Stravinsky: Τρία μέρη από το Petrushka (εκδοχή για ντουέτο στο πιάνο)
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στην Αίθουσα John Gough (Πρώην Δημοτικό Σχολείο Λογγού) Λογγός  Ώρα: 8:30 μμ Εισιτήρια: 15 € / 10 € για τα μέλη της ΑΜΚΕ Φίλοι των Παξών
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.