Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Who is Who των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
16 Ιουνίου 2019 / 19:24

Το οριστικό ψηφοδέλτιό του δημοσίευσε ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, μαζί με τα βιογραφικά των υποψηφίων

Το ψηφοδέλτιο  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
 για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019
 
Βιογραφικά υποψηφίων
 
Αλέξανδρος Αυλωνίτης
Ο Αλέκος Αυλωνίτης γεννήθηκε στη Δάφνη Κέρκυρας το 1956 . Σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και εργάζεται ως δικηγόρος  στη Κέρκυρα από το 1983 μέχρι και σήμερα.  
Στα Πανεπιστήμιο ήταν  Γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Θράκης
Επί εννέα χρόνια ήταν μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας
Από το 1995  μέχρι 2002 ήταν μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Ν.Α. Κέρκυρας.
Πρόεδρος του Ενιαίου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Ν.Α. Κέρκυρας από το 1999 έως 2002
Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου των Ιονίων Νησιών από το 2003 έως το 2007
Από 1-1-2007 έως το 2010 ήταν   Δήμαρχος  του  Δήμου Εσπερίων Κέρκυρας.
Από το 2010 έως 2014 επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Κέρκυρας ως υποψήφιος δήμαρχος. 
 
Φωτεινή Βάκη
H Φωτεινή Βάκη γεννήθηκε το 1971. Είναι επίκουρη καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.
Στη δεύτερη θητεία της διετέλεσε κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019). Ορίστηκε πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας-Βρετανίας και συμμετείχε στις Διαρκείς Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Διοίκησης και στην Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του ανθρώπου. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάχεται για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, της δημόσιας παιδείας, των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, του κοινωνικού κράτους και της ανάπτυξης με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και τον άνθρωπο.
 
Κωνσταντίνος Παυλίδης
O Κώστας Παυλίδης γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Είχε ενεργή συμμετοχή στους αγώνες του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος, υπήρξε μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου «Σωτήρης Πέτρουλας και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου την περίοδο 1984-90.
Από το 1991 ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και το 2007 ήταν Αντιδήμαρχος στο Δήμο Θιναλίων.
Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής το Σεπτέμβρη του 2015. Ορίστηκε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Αντιπρόεδρος στην Eπιτροπή Aπολογισμού του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, Μέλος της διακομματικής επιτροπής για τη χάραξη του φαρμάκου, Μέλος της Υποεπιτροπής με θέμα «Το χρέος και η απομείωσή του» της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Πρόεδρος της ομάδας φιλίας Ελλάδας-Μοζαμβίκης.
 
Τόμπρος Τάσος
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1957.
Είναι συντονιστής της ΠΣΕ Ιονίων Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και επί σειρά ετών γραμματέας του ΣΥΝ και  του ΣΥΡΙΖΑ.
Την περίοδο 2003-2010 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αγίου Γεωργίου Κέρκυρας.
Πρώην γραμματέας του συνδέσμου υδάτινων πόρων Κέρκυρας.
Επί σειρά ετών συμμετείχε από θέση ευθύνης σε κινήματα ενεργών πολιτών , όπως στην επιτροπή φορέων για την ίδρυση και κατασκευή του σχολικού κέντρου Αγρού, την περιβαλλοντική οργάνωση ΕΜΠΟΛΑ και την επιτροπή πρωτοβουλίας για την κατασκευή φραγμάτων στην Κέρκυρα.
Ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2004, του Ιανουαρίου του 2015 και του Σεπτεμβρίου του 2015.
                                               
Τσαγκαλίδου Ευφημία        
Η Έφη Τσαγκαλίδου γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Είναι μόνιμη κάτοικος  Κέρκυρας, είναι διαζευγμένη και μητέρα τριών παιδιών.
Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας από το έτος 1989
προαχθείσα παρ’ Αρείω Πάγω το έτος 1999, ιδρυτικό μέλος της δικηγορικής εταιρείας  «ΕΥΦΗΜΙΑ ΤΣΑΓΚΑΛΙΔΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
Είναι σύμβουλος Επιχειρήσεων και ιδιωτών του Εμπορικού, Βιομηχανικού, Κατασκευαστικού, Ασφαλιστικού και Επενδυτικού Τομέα.
Έχει διατελέσει νομικός Σύμβουλος Επαγγελματικών και πολιτιστικών Σωματείων της Κέρκυρας, Ασφαλιστικών Εταιρειών κλπ. (ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ,  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΩΝ , ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕΓΑ, GENERAL UNION ΑΕΓΑ, GENERAL TRUST ΑΕΓΑ, AIG HELLAS ΑΕΓΑ κλπ.).