Ακόμα μια συνέλευση αποφασίζει τη συνέχιση του αποκλεισμού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανυποχώρητοι οι κάτοικοι Τεμπλονίου και Μέσης ακόμα και μετά τις επαφές της κερκυραϊκής αντιπροσωπείας με το αρμόδιο υπουργείο και την δική τους ενημέρωση από τη δημοτική και περιφερειακή αρχή την Τετάρτη.

24
Ιουνίου / 2016

Τα πράγματα δεν έδειχναν να παίρνουν διαφορετική τροπή, αφού για την πλευρά των κατοίκων δεν έχει υπάρξει κάποια πρόταση που να κάνει τη διαφορά. Αντιθέτως εξακολουθούν να είναι πολύ καχύποπτοι απέναντι στη δημοτική αρχή και την εφαρμοσιμότητα του σχεδίου της, αφού έχουν βάσιμες αμφιβολίες για τις προθέσεις της Λευκίμμης να συνεργαστεί ως μέρος αυτού του σχεδίου. Το αποτέλεσμα της βραδυνής λαϊκής συνέλευσης της Πεμπτης (23 Ιουνιου) ήταν σχεδόν αναμενόμενο, αφού κανείς από το Τεμπλόνι δεν είχε εμφανιστεί έστω και λίγο αισιόδοξος για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.
Ο Περιφερειάρχης θέλει να αποφύγει την επιβολή οποιασδήποτε απόφασης χωρίς την κοινωνική συναίνεση του Τεμπλονιού ή της Λευκίμμης και η Εισαγγελέας, γνωρίζοντας πολύ καλά την απαράδεκτη κατάσταση του ΧΥΤΑ, δεν επιθυμεί να δόσει εντολή να συνεχιστεί η λειτουργία μιας κατά βάση παράνομης εγκατάστασης.