Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μία μεταβατική θητεία;

Editorial
14 Ιουνίου 2019 / 12:20

Ότι το φάντασμα της διαχείρισης των σκουπιδιών θα ξεπρόβαλε απειλητικά μόλις θάπεφτε η αυλαία των τοπικών εκλογών, δεν χρειαζόταν μαντικές δυνατότητες για να το προβλέψει κάποιος.

Η ίδια η προεκλογική περίοδος λειτούργησε σαν υπνωτικό εφόσον από σχεδόν όλους επιλέχθηκε ένας ελλειπτικός λόγος, βγαλμένος από άλλες εποχές και πάντως χωρίς να θίγονται τα επείγοντα και τα ζέοντα!

Τώρα λοιπόν το ΣτΕ αποφαίνεται ότι ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Λευκίμμη, εφόσον βεβαίως αποκαταστήσετε για πολλαπλή φορά τις ζημιές από τον εμπρησμό και την αδειοδοτήσετε. Κυρίως εφόσον εφόσον επιτραπεί κάτι τέτοιο να συμβεί από τους περίοικους.
Η δικαστική απόφαση επί της προσφυγής των περιοίκων του Τεμπλονίου εκκρεμεί, πιθανότατα αναμένοντας εκείνη του ΣτΕ για την Λευκίμμη ώστε να μην υπάρξουν δυο απαγορευτικές αποφάσεις που θα αφήσουν χωρίς αποδέκτη το νησί για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Η σοδειά των συνομιλιών της Μερόπης στην Αθήνα για το θέμα απέδωσε την ανάγκη της καλύτερης δυνατής προσπάθειας ώστε σε δυο, τρία χρόνια να έχει η Κέρκυρα Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και νέο τελικό αποδέκτη.
Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα αποκλείσει τη μεταφορά των σκουπιδιών εκτός Κερκύρας, έστω προσωρινά μέχρι να αποκτήσει το νησί τη δική του εγκατάσταση, δεδομένης και της άρνησης των Λευκιμμιωτών να δεχθούν εκεί τα σκουπίδια του νησιού κατ’ αυτήν την υποχρεωτική περίοδο.

Ο Κ. Μητσοτάκης από την Κέρκυρα στο αναπτυξιακό συνέδριο του κόμματός του απέκλεισε κι αυτός κατηγορηματικά τη μεταφορά (σ.σ. έτσι του είπαν, όπως και του αλλουνού του είχαν πει να μην πέσει ούτε χαρτοπετσέτα στον Νότο)!
Με αυτά ως δεδομένα αναμένεται σχεδόν (;) ολόκληρη η θητεία των νέων τοπικών Αρχών να ταλανίζεται από τον γρίφο της αποκαλούμενης ενδιάμεσης διαχείρισης.