Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοίγει η πλαζ του Μον Ρεπό!

Μον Ρεπό
23 Ιουνίου 2016 / 20:26

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένας μόνο ενδιαφερόμενος εμφανίσθηκε την Πέμπτη στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της πλαζ του Μον Ρεπό, και το πήρε! Η εκμετάλλευση κατακυρώθηκε στον Δ. Κωνστάντη (Sette venti) με νοίκι στο ύψος της τιμής εκκίνησης δηλ. μηνιαίως στα 4465 και για δέκα χρόνια, όπως άλλωστε περιγράφεται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος. Έτσι κλείνει άλλη μια εκκρεμότητα ενώ ελπίζεται ότι τουλάχιστον η πλαζ θ΄ ανοίξει για το κοινό στις αρχές Ιουλίου.

Όπως διευκρίνισε στην "κ.Ε." ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γ. Παντελιός, ο Δήμος έχει αναλάβει την υποχρέωση να καθαρίσει την παραλία από τα φύκια και να την αποκαταστήσει ώστε να μπορεί να δεχθεί τους λουόμενους και μάλιστα χωρίς είσοδο, δωρεάν, για πρώτη φορά μετά πολλά χρόνια (σ.σ. και συγκεκριμένα από την εποχή της πτώσης της λουτρικής "Βαστίλης" επί δημαρχίας Γ. Κούρκουλου, στις αρχές της δεκαετίας του '80).
Δεν ισχύει βεβαίως το ίδιο για την εξέδρα που χρήζει επισκευής ενώ ως γνωστόν στερείται και άδειας...
Πάντως η πρόθεση του Δήμου είναι να τρέξει το ταχύτερο τις διαδικασίες ώστε να συνάψει το συντομότερο, το συμβόλαιο με τον πλειοδότη. Πρώτα, πρώτα ο διαγωνισμός και το αποτέλεσμά του θα πρέπει να επικυρωθεί από την Οικονομική Επιτροπή, που πιθανότατα θα συνεδριάσει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. (Σ.σ. Θα προηγηθεί η εξ' αναβολής συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πιθανότατα την επόμενη Τρίτη).
Μιλώντας στην "κ.Ε." ο Δ. Κωνστάντης πιστεύει και αυτός ότι τα συμβόλαια δεν θα υπογραφούν νωρίτερα των τριών τεσσάρων εβδομάδων από τη χθεσινή μέρα του διαγωνισμού ενώ ελπίζει τουλάχιστον να μην χάσει και τον Αύγουστο! "Θα κάνω μερικές προσθήκες και κάποιες διευθετήσεις για φέτος ώστε να μην χάσω την σεζόν", δήλωσε. "Θα δημιουργήσουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα του χώρου, που θα είναι φιλικός και προσβάσιμος σε κάθε ηλικία και όλα τα βαλάντια".