Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ανταπάντηση της ΠΙΝ στη ΝΟΔΕ της ΝΔ

ΠΙΝ
23 Ιουνίου 2016 / 17:33

«Ό,τι διαθέτει ο καθένας σε αφθονία δωρίζει». Η γνωστή (και επίκαιρη) ρήση του Ανδρέα Λασκαράτου ταιριάζει απολύτως στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ. Και γι’ αυτό δεν θα ακολουθήσουμε τους συντάκτες της ανακοίνωσης, ηγετικά μέλη της τοπικής ΝΟΔΕ, στον κατήφορο της αμετροέπειας, των προσωπικών χαρακτηρισμών, της έλλειψης ήθους και ηθικής και της ασέβειας προς τους θεσμούς.

Όμως δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Κέρκυρας, είναι απολύτως διχαστική στο περιεχόμενό της και επικίνδυνη στην ουσία της, σε μια εμφανέστατη προσπάθεια διαχωρισμού των κατοίκων της Ιόνιας γης, σε Κερκυραίους και μη. 
Στα επικίνδυνα βήματα της φιλοσοφίας της ανωτερότητας της άριας φυλής επιχειρείται μια προσπάθεια που βάλλει ευθέως κατά της αρχής της ισονομίας, της ισότητας, της δημοκρατίας και εντέλει και στην ίδια την προσπάθεια διατήρησης της συνοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. 
Συμφωνούν άραγε τα απλά μέλη της ΝΔ στην Κέρκυρα στο συμπέρασμα των συντακτών του κειμένου ότι όποιος δεν είναι γηγενής Κερκυραίος δεν έχει ευαισθησίες για το νησί; Το ίδιο πιστεύει, αλήθεια, η τοπική ΝΔ για τα δεκάδες μέλη της (μερικά από τα οποία είναι εκλεγμένα και σε κομματικές θέσεις) με καταγωγή από την Ήπειρο, την Θεσσαλία, τη Μακεδονία κ.α.; 
 
Φυσικά, ο καθείς “ότι διαθέτει σε αφθονία δωρίζει”. 
Και εμείς απολαύσαμε τσιτάτα, δανεικά από ελληνικές ταινίες, και λαϊκότροπες εκφράσεις χαμαιτυπείου. Και, όπως περιμέναμε, για την ταμπακέρα, για την ουσία της επιστολής μας, σιγή ασυρμάτου. Πως να δικαιολογηθούν άλλωστε λάθη δεκαετιών, κακοτεχνίες έργων, άστοχες και αδιαφανείς δαπάνες δημοσίου χρήματος, προσπάθειες καταστολής λαϊκών κινητοποιήσεων με ΜΑΤ;
 
Παραμένουμε πιστοί οπαδοί του Λασκαράτου και επιστρέφουμε στους συντάκτες της ΝΟΔΕ την ειλικρινή διάθεσή μας για διάλογο σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας, την Ιόνια γη και τους πολίτες της, που για εμάς αντιμετωπίζονται ως σύνολο, με ίσα δικαιώματα, ευκαιρίες και αξία.
Εμείς αυτά έχουμε σε αφθονία να δωρίσουμε. 
Τιμώντας και σεβόμενοι απολύτως τους θεσμούς που εκπροσωπούμε και το μέλλον που επιθυμούμε για τα νησιά μας. Μέλλον που χτίζεται μόνο πάνω σε αρχές, αξίες, παιδεία, δημοκρατία και ισονομία.