Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Κλείδωσε» το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα - Αυτή είναι η πεντάδα

ΣΥΡΙΖΑ
13 Ιουνίου 2019 / 17:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τελευταίο από τα νησιά του Ιονίου, οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο της Κέρκυρας.

Οι δύο νυν βουλευτές, Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης, ο συντονιστής της Ν. Ε. Κέρκυρας, Τάσος Τόμπρος, ο δικηγόρος και πρώην Δήμαρχος, Αλέκος Αυλωνίτης και η υπάλληλος της ΠΙΝ, Μυρτώ Αλεξάκη, απαρτίζουν την τελική «πεντάδα «εκλεκτών» για το κερκυραϊκό ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με δημοσίευμα του aftodioikisi.gr, που, έως την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές αναμενόταν να επιβεβαιωθεί κι επισήμως.
Υπ’ αυτά τα δεδομένα, εκτός μένει, μεταξύ άλλων, ο πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΣΑ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Αλέκος Μιχαλάς, το όνομα του οποίου ήταν αυτών που «έπαιζε» πολύ.
Κάπως έτσι ξεπεράστηκε η «εμπλοκή» που φάνηκε να υπάρχει στην πορεία, σχετικά με την οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου και, λόγω της οποίας, ενώ το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε ανακοινώσεις για τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά (το πλήρες της Λευκάδας και τα 2/3 Ζακύνθου και Κεφαλονιάς), για των Φαιάκων, δεν…
Τα δεδομένα στο υπόλοιπο Ιόνιο; Στη Λευκάδα, η είδηση έχει να κάνει, πρωτίστως, με το έμπα στο ψηφοδέλτιο του απερχόμενου (αλλά κι εκ νέου υποψηφίου, δίχως είσοδος στο β’ γύρο) Δημάρχου, Κώστα Δρακονταειδή. Ενώ τις άλλες θέσεις «κλείδωσαν» γυναίκες: η δημοσιογράφος, Ζέτα Κατωπόδη και η ιατρός, Τέτα Σταύρακα.
Στην Κεφαλονιά, η νυν βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου θα διεκδικήσει εκ νέου την έδρα, ενώ υποψήφιος θα είναι και ο ταξίαρχος ε.α. Αριστοτέλης Μπατιστάτος, συγγραφέας – πολιτικός επιστήμονας, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς».
Η τρίτη θέση εκκρεμεί, όπως και στη Ζάκυνθο, όπου ο πρ. Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής και η φαρμακοποιός, Κική Καρυδάκη – Γριμάνη, καταλαμβάνουν τις άλλες δύο θέσεις.