Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσφεύγει ο Δήμος στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού για την αγορά του νέου γηπέδου στο Τεμπλόνι

Τεμπλόνι
13 Ιουνίου 2019 / 08:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέο εμπόδιο προέκυψε στο σχέδιο αποσυμφόρησης του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και διαχείρισης των απορριμμάτων

για τη μεταβατική τουλάχιστον περίοδο, έως την ολοκλήρωση της κατασκευής του εργοστασίου, που είναι και ο τελικός στόχος της δημοτικής αρχής. Το νέο οικόπεδο προορίζεται να στεγάσει την ενδιάμεση διαχείριση, ενόσω θα προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του Εργοστασίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.
Οι προσυμβατικοί όροι αγοραπωλησίας του οικοπέδου των 52 στρεμμάτων δεν εγκρίθηκαν από τον Επίτροπο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή ξεπερνά κατά πολύ την αξία που έχει δώσει ο εκτιμητής. Κατόπιν τούτου η νομική υπηρεσία του Δήμου έκανε αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Επιτρόπου, την οποία ωστόσο απέρριψε το δικαστήριο.  
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η νομική υπηρεσία του Δήμου επεξεργάζεται προσφυγή στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην οποία θα στοιχειοθετείται επαρκώς η ανάγκη αγοράς του γηπέδου και έτσι θα ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις του Επιτρόπου. Η συνεδρίαση της Ολομέλειας προγραμματίζεται για τις 24 Ιουνίου, και σύμφωνα με πηγές της δημοτικής αρχής, προσδοκάται ότι η εξέλιξη θα είναι θετική. Άλλωστε ο δήμαρχος Κώστας Νικολούζος με την νεοενεκλεγείσα δήμαρχο Μερόπη Υδραίου συναντήθηκαν και γι΄αυτό τον λόγο με τον αρμόδιο Επίτροπο κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα, το προηγούμενο διήμερο.