Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου και Νικολούζος στην Αθήνα για τα απορρίμματα

Απορρίμματα
13 Ιουνίου 2019 / 07:05
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Πυκνό διήμερο με αντικείμενο τον οδικό χάρτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών

ΑΘΗΝΑ. Μερόπη Υδραίου και Κώστας Νικολούζος είχαν ένα πυκνό διήμερο συναντήσεων στην Αθήνα με αντικείμενο τον οδικό χάρτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών. Αρχικώς με τον μελετητή και στην συνέχεια με Πιτσιόρλα, Φάμελλο, Διαχειριστική και Επίτροπο, ξεδιπλώθηκαν όλες οι πτυχές του σωτήριου, όπως προσδοκάται, έργου. 
Σύμφωνα με τη νικήτρια των δημοτικών εκλογών, οι εκπρόσωποι της γενικής κυβέρνησης και των άλλων εμπλεκομένων, ενημέρωσαν για μια ακόμα φορά ότι «λεφτά υπάρχουν». Απομένει η καλή οργάνωση μιας ικανής ομάδας εργασίας, που θα εποπτεύσει την κατασκευή της ολοκληρωμένης Μονάδας, απορροφώντας τους πόρους, το συντομότερο δυνατόν. 
Αυτό το διάστημα δεν μπορεί να είναι πιο μικρό από δυο, δυόμισι χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι η μισή και πλέον θητεία των νέων Αρχών θα έχει να κάνει με τη διαχείριση της μεταβατικής κατάστασης. 
Στα ευχάριστα νέα, αρκεί να επιβεβαιωθούν στην πράξη και εντός του χρονοδιαγράμματος, και της αντοχής της οικονομίας και του περιβάλλοντος, η προκήρυξη οσονούπω της μελέτης έως το στάδιο των τευχών δημοπράτησης για την κατασκευή νέου ΧΥΤΥ ως τελικού αποδέκτη του υπολείμματος επεξεργασίας. 
 
Έξι σημεία για την συνεργασία 
Η Μερόπη Υδραίου αποδίδει στη συνεργασία με τις δημοτικές παρατάξεις, αλλά και με τις δημοτικές Αρχές των δυο άλλων ΟΤΑ μεγάλη σημασία. Γι’ αυτό και κάλεσε για σήμερα (11.00, Φαληράκι) τους εκπροσώπους των πρώτων και την Παρασκευή των δεύτερων (ομοίως, Γ. Μαχειμάρης - Κ. Λέσσης). 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στις συναντήσεις αυτές, βεβαίως δεν θα είναι μοναδικό θέμα τα σκουπίδια και η διαχείρισή τους. Η Μερόπη επεξεργάστηκε μια εισήγηση έξι σημείων. Φαίνεται όμως ότι στην συνάντηση αυτή οι περισσότερες παρατάξεις, τουλάχιστον σήμερα, θα παραστούν δι’ αντιπροσώπων! Ο Γ. Τρεπεκλής όρισε την Α. Δαγκλή, ο Χ. Σαρλής τον Χ. Μπούκα, ο Γ. Καρύδης επιφυλάχθηκε, με επιστολή του στην Υδραίου, να ανταποκριθεί αμέσως μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο, ο Σπ. Νεράντζης, ευρισκόμενος κι αυτός στην Αθήνα, όρισε τον Π. Βαρούχα.
 
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.