Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΠΣΚ: Λάθος της επιτροπής πρωταθλήματος

ΕΠΣΚ
23 Ιουνίου 2016 / 13:56
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένσταση έκανε ο Όλυμπος για τον τελικό του τελικού του πρωταθλήματος της προπαιδικής κατηγορίας, τυπικά είχε δίκιο, αφού στο Φύλλο Αγώνα έγραφε ότι αντίπαλος ήταν η Σχολή ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΑΟΚ Κέρκυρα, ομάδα που ουσιαστικά δεν υπάρχει με αυτή την ονομασία στα μητρώα της ΕΠΣΚ/ΕΠΟ και μάλιστα τα δελτία συμμετοχής των ποδοσφαιριστών ανήκαν όλα στον Ολυμπιακό Μαντουκιού.

Μπάχαλο λοιπόν όταν τα λάθη της ΕΠΣΚ, περνάνε έτσι με μια απλή ανακοίνωση και δεν υπάρχει ένα συγνώμη και μια παραίτηση.   
Ας  δούμε τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΣΚ, για το θέμα της  ένστασης: 
«Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας στη συνεδρίασή του στις 20.6.2016, αφού έλαβε υπόψη του:
Την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής πρωταθλημάτων,
Την ενημέρωση του προέδρου του σωματείου Όλυμπος, και 
Το υλικό του φακέλου της υπόθεσης.
Αποφάσισε την απόρριψη της ένστασης που υποβλήθηκε από το σωματείο Όλυμπος για τον τελικό αγώνα του πρωταθλήματος  της προπαιδικής κατηγορίας, επειδή δεν μπορεί να καταλογιστεί καμιά ευθύνη στο σωματείο κατά του οποίου υποβλήθηκε αυτή.
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας ταυτόχρονα αναγνωρίζει τη λανθασμένη ενέργεια της επιτροπής πρωταθλημάτων να δώσει τη δυνατότητα σε σωματείο να φέρει άλλον τίτλο πέραν της πραγματικής ονομασίας του, κάτι που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη της διοργάνωσης.
Το Δ.Σ, τέλος, εκφράζει τη λύπη του για την αναστάτωση που προκλήθηκε και δεσμεύεται ότι θα κινείται αυστηρά πλέον στο κανονιστικό πλαίσιο των προκηρύξεων και των αποφάσεών του, χωρίς καμιά παρέκκλιση».
Για όσους δεν γνωρίζουν με βάση την προκήρυξη μπορούσαν  να πάρουν μέρος ομάδες που θα είχαν δελτία από δυο σωματεία, με την διαφορά ότι έπρεπε στο Φ.Α. να αναγράφονται τα ονόματα και των δύο, όπως π.χ. ο Όλυμπος κατεβαίνει σε αυτά τα πρωταθλήματα σαν Όλυμπος/Θύελλα πράγμα που σημαίνει ότι είναι νόμιμος αν τα δελτία των ποδοσφαιριστών ανήκουν σε μια από αυτές τις ομάδες. Ο ΑΟΚ Κέρκυρα μετείχε με Ολυμπιακό Μαντουκιού, αλλά οι «φωστήρες» της διοργάνωσης, όπως και οι νεαροί διαιτητές που δεν είχαν το σθένος να μην ξεκινήσουν ένα ματς όταν άλλα έγραφε το Φ.Α. και άλλα τα δελτία των ποδοσφαιριστών, σε ότι αφορά τα ονόματα (καθαρά για τυπικούς λόγους),  δεν φρόντισαν αυτή την τυπική λεπτομέρεια να την επιβάλουν, απλά γράφοντας στο φύλλο αγώνος ΑΟΚΚ/Ολυμπιακός, δέχθηκαν κακώς μια ονομασία που κάποιοι ζήτησαν. Έτσι φτάσαμε στον τελικό, ο Όλυμπος έκανε ένσταση, γιατί έπαιζε με άλλη ομάδα από αυτή που ανήκαν τα δελτία, μάλιστα αναφέρθηκε αυτό πριν ξεκινήσει ο αγώνας, αλλά ενώ ήταν στο γήπεδο μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, κανείς δεν έπραξε το αυτονόητο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί όλη αυτή η κατάσταση και τον Όλυμπο να φωνάζει.
Από την άλλη και οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ένωσης ΑΟΚΚ/Ολυμπιακός ήταν οι καλύτεροι, πήραν δίκαια το πρωτάθλημα και πώς να τους εξηγήσεις ότι κάποιοι «φωστήρες» ή «ειδήμονες» των πάντων κάνουν ότι τους αρέσει και δεν μένουν στα τυπικά που ορίζουν οι κανονισμοί και οι προκηρύξεις;;; Πώς να αφαιρέσεις τον τίτλο από αυτά τα παιδιά που τον κέρδισαν μέσα στο γήπεδο, επειδή κάποιοι έχουν περάσει την Ένωση για «τσιφλίκι τους» με με την πλειοψηφία που διαθέτουν περνούν στις ψηφοφορίες οποιαδήποτε θέση τους;;;  Το τι θα γίνει στο μέλλον είναι άλλο κομμάτι, περίμενα όμως δημόσια κάποιος υπεύθυνος να ζητήσει συγνώμη για ένα ακόμα αδικαιολόγητο λάθος που έγινε, να πάρει την ευθύνη και να δώσει και μια εξήγηση, πως οι διαιτητές που ορίστηκαν σε όλα τα ματς της συγκεκριμένης ομάδας, πέρασαν ένα τυπικό, αλλά μεγάλο λάθος έτσι στο ντούκου.   
 
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια