Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: Η εικόνα του ΕΑΚΚ δεν συνάδει με την Κέρκυρα της τεράστιας αθλητικής προσφοράς

ΕΑΚΚ
12 Ιουνίου 2019 / 08:01

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην ανάγκη άμεσης επίλυσης των προβλημάτων, αλλά και της ποιοτικής αναβάθμισης του ΕΑΚΚ, αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας

Το μεσημέρι της Τρίτης 11 Ιουνίου 2019 επισκέφθηκε το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας (ΕΑΚΚ) όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Γιάννη Μακαντάνη και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής. Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε για την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μοναδικό αθλητικό κέντρο που διαθέτει το νησί μας και αμέσως μετά δήλωσε: 

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το μοναδικό αθλητικό κέντρο που διαθέτει το νησί μας και είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αθλητικό κέντρο. Η εικόνα την οποία αποκομίσαμε, για τις αθλητικές υποδομές, είναι γνωστή σε εμάς και είναι μια εικόνα που δεν συνάδει με την Κέρκυρα της τεράστιας αθλητικής προσφοράς, την Κέρκυρα των Ολυμπιονικών, την Κέρκυρα που έχει προσφέρει στην εθνική ομάδα του Handball τόσους αθλητές, την Κέρκυρα με την τεράστια παράδοση στον Στίβο και τις επιτυχίες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Δυστυχώς παρά την επίσκεψη που είχε κάνει ο Υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, κατά το κατ’ ευφημισμό αναπτυξιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και παρά τις υποσχέσεις επί 4.5 χρόνια, τίποτε ουσιαστικό δεν σημειώθηκε στην κατεύθυνση βελτίωσης των αθλητικών υποδομών και λειτουργικής αναβάθμισης του ΕΑΚΚ.
Για πρώτη φορά η ομάδα του ΦΑΙΑΚΑ στο Handball θα αγωνιστεί στην Α1 Εθνική κατηγορία και κανείς ακόμα δεν γνωρίζει αν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει ως έδρα το κλειστό του ΕΑΚΚ, αφού υπολείπεται σε υποδομές, υπάρχουν προβλήματα με την στεγανοποίηση της στέγης,  προβλήματα με τις κερκίδες, αλλά και με τον εξοπλισμό που χρειάζεται και απαιτείται για την διεξαγωγή ενός αγώνα Handball.

Στο βοηθητικό κλειστό, εκεί όπου γυμνάζονται τα παιδιά του Γ.Ο.Κ, του Ομίλου που έβγαλε την Ολυμπιονίκη μας Μαρία Γεωργάτου, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Η εργολαβία για την αντικατάσταση του τάπητα δεν προχωρά και οι προπονήσεις γίνονται κάτω από ιδιαιτέρως αντίξοες συνθήκες που κάθε άλλο αρμόζουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα του 21ου Αιώνα. 

Στο κολυμβητήριο επίσης τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, αφού και εκεί τα προβλήματα δυστυχώς υποβαθμίζουν την λειτουργία του και έτσι η Κέρκυρα με την τεράστια παράδοση στον ναυταθλητισμό, στην κολύμβηση και στην υδατοσφαίριση, λόγω αυτών των προβλημάτων, δεν έχει τα τελευταία χρόνια τις επιτυχίες του παρελθόντος με τις διακρίσεις στην κολύμβηση αλλά και με τους αθλητές που ενίσχυαν τις εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης. Είναι απολύτως βέβαιο ότι απαιτούνται γενναίες παρεμβάσεις συντήρησης αφού είναι ένα κολυμβητήριο 40 ετών. Και δυστυχώς 5 χρόνια τώρα δεν έχει προχωρήσει ούτε η ενεργειακή αναβάθμιση που θα εξασφάλιζε καλύτερους όρους λειτουργίας και οικονομίας.
Πολλά τα προβλήματα στο γήπεδο και στον στίβο.

Τώρα, σε ότι με αφορά, θα κάνω ότι μπορώ, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο της αυριανής μας Κυβέρνησης για να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ιεραρχικά παρεμβάσεις που θα επιτύχουν και θα εξασφαλίσουν την ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας του ΕΑΚΚ.
Επίσης σε συνεργασία τόσο με την νέα Περιφερειακή όσο και με τη νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τους πόρους μέσα από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα με την ΕΕ για την κατασκευή και λειτουργία και άλλων αθλητικών υποδομών στο Νησί μας.
Το οφείλουμε στην νεολαία μας».