Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποχωρήσεις από τον ΑΟΚΚ

ΑΟΚ Κέρκυρα
11 Ιουνίου 2019 / 14:59
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι προσπάθειες για να βρεθεί επενδυτής στον ΑΟΚΚ συνεχίζονται, αλλά δεν υπάρχει τίποτα επίσημο ακόμα,

ενώ οι πληροφορίες λένε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται. Αυτό που καίει είναι να βρεθεί άμεσα κάποιος που θα αναλάβει την ομάδα έτσι ώστε να μπορέσει να οργανωθεί και να ετοιμαστεί ενόψει της δύσκολης νέας χρονιάς. Δε θα είναι έκπληξη αν ξαφνικά ανακοινωθεί «γάμος» της ΠΑΕ με επενδυτή, αλλά όλα είναι ανοιχτά, ακόμα και το ενδεχόμενο να πορευτεί η ομάδα με το νυν Δ.Σ.
Οι προσφυγές παικτών που είναι σε εκκρεμότητα, όποιες άλλες βγουν στη συνέχεια και η ανάγκη να υπάρξει η σιγουριά μιας διοίκησης που θα μπορέσει κυρίως να λύσει το οικονομικό, προβληματίζουν για το αύριο του ΑΟΚΚ. Ο νυν πρόεδρος  Λ. Γεωργακόπουλος ασχολείται με όλα αυτά, αλλά χρειάζεται σίγουρα πολλή βοήθεια, αφού οι ανάγκες είναι πολλές.
Υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα, όπως αυτό της εξόφλησης των προσφυγών των παικτών και της ανάγκης να δοθούν χρήματα σε κάποιους πριν φτάσουν στην προσφυγή. Πρέπει να βρεθεί προπονητής και παίχτες για να ετοιμάσουν μια ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική τη νέα χρονιά, καθώς η ΠΑΕ θα έχει αδυναμία να κάνει τις μεταγραφές που θα ήθελε, αφού θα υπάρχει περιορισμός.
Πρέπει να κλειστεί αθλητικό κέντρο για προετοιμασία, να βρεθούν ημερομηνίες και μετρητά για προκαταβολές παιχτών,  να τρέξει η ομάδα για τα γραφειοκρατικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή της, για χορηγούς κλπ, κάτι που μένει πίσω όσο το κυνήγι της εύρεσης επενδυτή δεν τελειώνει. Σε όλα αυτά προστίθεται ότι πολλοί παίκτες ενδεκάδας θα φύγουν και η αναπλήρωσή τους δε θα είναι εύκολη.
Ήδη εκτός από αυτούς που έκαναν προσφυγές και λογικά η ομάδα δεν πρόκειται να τους κάνει κρούση να μείνουν, θα φύγουν αρκετοί, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στις 30 Ιουνίου, αλλά και αν κάποιοι θέλουν να μείνουν, χρειάζονται εγγυήσεις για τη νέα χρόνια. Ήδη η Παναχαϊκή συμφώνησε με τον Παναγιώτη Λινάρδο, έναν από τους καλύτερους παίχτες του ΑΟΚΚ τη σεζόν που πέρασε, ενώ έδειξε ενδιαφέρον και για τον Τουράμ.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια