Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Όρνιθες» 60 ετών, από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο!

Όρνιθες
08 Ιουνίου 2019 / 10:45

Συναυλία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στη συμπλήρωση ακριβώς 60 ετών από τη σύνθεσή του Μάνου Χατζιδάκι

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Συμφωνική Ορχήστρα και η μικτή Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, πραγματοποίησαν την καθιερωμένη τους συναυλία εν όψει και της λήξης της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο, την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Στη συναυλία παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τη μουσική που συνέθεσε ο Μάνος Χατζιδάκις για την κωμωδία Όρνιθες του Αριστοφάνη.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΡΖΗΣ

Η συναυλία αυτή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών μάλιστα, συνέπεσε με τη συμπλήρωση ακριβώς 60 ετών από τη σύνθεσή του εν λόγω μουσικού έργου, ώστε να συνοδεύσει την περίφημη ομότιτλη παράσταση στο Θέατρο Τέχνης, με σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Κάρολο Κουν (πρεμιέρα: 1959). Επίσης, συνέπεσε με τη συμπλήρωση 55 ετών από την κατόπιν περαιτέρω επεξεργασίας και ενορχήστρωσης παρουσίαση της οριστικής μορφής του έργου αυτού του Χατζιδάκι, και την κυκλοφορία του σε δίσκο από την Columbia (1964).
Τη συναυλία της Παρασκευής, στην οποία συμμετείχαν συνολικά περί τους 80 φοιτητές, διεύθυνε η Αλίκη Σιούστη, στο πλαίσιο της Πτυχιακής της Συναυλίας ΙΙ (με επιβλέποντα καθηγητή τον Μίλτο Λογιάδη). Soloists στο τραγούδι ήταν οι Σοφία Κετεντζιάν, Ζαννής Καντεράκης, Καρυοφύλλης Ραμπώτας, Αναστασία Φύσσα, Άγγελος Κυδωνιεύς και Ευτύχιος Σελεάρης. Την προετοιμασία και διδασκαλία της χορωδίας επιμελήθηκαν η Σοφία Κετεντζιάν και ο Αλέξανδρος Κομνάς (με υπεύθυνο καθηγητή τον Δημήτρη Κτιστάκη).