Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αήθες πλεονέκτημα καταφερτζήδων και "αιματηρά" αποτυπώματα Δήμου-ΟΛΚΕ

Παυλίδης Κοσμάς
22 Ιουνίου 2016 / 17:06

Είναι αλήθεια ότι κανείς Έλληνας δεν είναι υπερήφανος για το Κράτος του. Εδώ υπάρχει μία αμοιβαία σχέση “αλληλοκατανόησης”. Αυτοί κάνουν πώς κυβερνούν κι εμείς πώς κυβερνιόμαστε.

Αυτό το “αλισβερίσι” βεβαίως, είναι βαθιά θεμελιωμένο, στην ψυχή και στην συνείδηση όλων των Ελλήνων. Κραταιών και αδυνάμων.
Ενίοτε, εμφανίζονται δυναμικές πολιτικές, που θα ανατρέψουν όλη αυτή τη σαπίλα και θα βάλουν τον λαό στην εξουσία, για να εδραιωθεί η δικαιοσύνη η κοινωνική και η ισότητα σ’ όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας και μη ζωής.
Έτσι γνωρίσαμε στην μεταπολίτευση και τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και τις συγκυβερνήσεις τους. Έγινε κοινώς αντιληπτό, ότι αυτή η πατρίδα, άγεται και φέρεται στην ίδια γειτονιά χρωμάτων που σκοτείνιασαν και συναισθημάτων που λίγωσαν. Ταυτισμένες πολιτικές και έναν λαό που βαραίνει σιγάσιγά η πλάτη του απ’το βάρος της «υπερηφάνειας». Παρ’ όλα αυτά, τους χρόνους του διασυρμού και των ξεθωριασμένων ονείρων, ένας νέος πολιτικός, αριστερός και φέρελπις, ενσαρκώνει τις ελπίδες αυτού του λαού, για αποκατάσταση της ευημερίας του και της καταπατημένης αξιοπρέπειάς του.
Ανεξάρτητα απ’ τις υποσχέσεις - δεσμεύσεις του, που όλοι γνωρίζουν πώς τις περιποιήθηκε, για ένα πράγμα βροντοφωνάζει παντού, την έντιμη πολιτεία του και το ηθικό του πλεονέκτημα.
Αυτό, καταλαβαίνουμε όλοι, έχει τεράστια απήχηση στην αγορά, γιατί αυτή είναι η πρώτη που έχει ανάγκη ισονομίας, ισοπολιτείας και έντιμου ανταγωνισμού. Ο Αλέξης Τσίπρας, όλα αυτά όχι μόνον τα διασφαλίζει, αλλά σχίζει τα ιμάτιά του, σε πιθανή αντίθετη άποψη.
Έτσι ο καθένας, στο μικρό και μεγάλο χώρο που δρα και κινείται προσπαθεί να αντιληφθεί αυτών των λόγων, το αληθές.
Τις τελευταίες ημέρες λοιπόν, αντιληφθήκαμε έκπληκτοι ότι σ’όλους τους επισκέπτες του νησιού μας με τα κρουαζιερόπλοια, διανέμεται εντός του λιμανιού απ’ τον ΟΛΚΕ (Οργανισμός Λιμένος) Χάρτης της Κέρκυρας, που εξέδωσε ο ίδιος ο οργανισμός, υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας όπως εμφανίζονται στο εξώφυλλο της έκδοσης.
Η πίσω πλευρά του εντύπου, φιλοξενεί διαφήμιση ιδιώτη, και εσωτερικά καμμιά δεκαριά διαφημίσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων, ξενάγησης, ρουχισμού, κοσμημάτων, φαγητού και διασκέδασης.
Ένας οργανισμός δημόσιας ωφέλειας με μονομέτοχο το ελληνικό Κράτος, και ένας θεσμός λαϊκής κυριαρχίας όπως ο Δήμος της Κέρκυρας, αβαντάρουν, προάγουν, και υποδεικνύουν στον επισκέπτη της κρουαζιέρας και όχι μόνον, πώς θα συμπεριφερθούν καταναλωτικά.
Ψάχνοντας την πράξη αυτή του Οργανισμού Λιμένος και του Δήμου Κέρκυρας, στο διαδίκτυο, ανακαλύπτουμε ότι στις 12 Μαρτίου 2016, ο ΟΛΚΕ αναρτά έναν πλειοδοτικό διαγωνισμό για επιχειρήσεις που θα ήθελαν να συμμετέχουν διαφημιστικά, στην έκδοση αυτού του χάρτη, καλύπτοντας έτσι ένα μέρος των εξόδων έκδοσης. Στις 23 Μαρτίου, δέκα ημέρες μετά την ανάρτηση, ο διαγωνισμός γίνεται και αναδεικνύονται “νικητές”, η τραγικότητα μιας παράνομης σχέσης ΟΛΚΕ και διαφημιζομένων, επιχειρήσεις τριών οικογενειών, με ένα κοινό χαρακτηριστικό των εκπροσώπων, ο ένας είναι πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κερκύρας, ο άλλος είναι πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων και ο τρίτος πρόεδρος των εστιατόρων Κέρκυρας.  Τυχαία συμπαιγνία; 
Όσοι επιχειρηματίες ερωτήθηκαν μετά την αποκάλυψη της κυκλοφορίας του χάρτη, δήλωσαν πλήρη άγνοια αυτής της έκδοσης.
Το ερώτημα πλέον είναι συγκεκριμένο, πώς ένας οργανισμός δημόσιας ωφέλειας και ένας δήμος ο οποίος απ’την φύση του εγγυάται την αρχή της ισότητας καταπατά με τον πιο αήθη τρόπο, όλους τους νόμους και το σύνταγμα, περί θεμιτού ανταγωνισμού και των κανόνων της αρχής της ισότητας;
Ο ίδιος ο διαγωνισμός ως πλειοδοτικός δίνει το δικαίωμα ΜΟΝΟΝ στονέχοντα να κερδίσει τον διαγωνισμό. Είναι σαφέστατη η ανατροπή της ίσης μεταχείρισης.
Πώς για μερικές χιλιάδες ευρώ ξεπουλούν την τιμή και τις αξίες που πρέπει να διέπουν το δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση ως θεσμό λαϊκό, που εγγυάται ισονομία και ισοπολιτεία.
Πώς ένα διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΚΕ απ’την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μία δημοτική αρχή που εξελέγη υπό την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, ξεφτιλίζουν την έντιμη πολιτεία και το ηθικό πλεονέκτημα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του;
Πώς Πρόεδροι συνδικαλιστικών φορέων που υποτίθεται εκφράζουν τα στοιχειώδη δικαιώματα των μελών τους, συμμετέχουν σε μία αήθη, πολιτικά ανεπίτρεπτη και νομικά παράτυπη διαδικασία σε βάρος χιλιάδων επαγγελματιών και εμπόρων της Κέρκυρας;
Σε αναζήτηση μάλιστα στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ που οφείλουν όλα τα πρόσωπα του Δημοσίου και των ΟΤΑ να αναρτούν διακηρύξεις και διαγωνισμούς, δεν αναβρέθηκε η πρόσκληση του διαγωνισμού.
Είμαστε σίγουροι, ότι με την δημοσίευση αυτού του κειμένου -καταγγελία, θ’αρχίσουν οι δικαιολογίες, ίσως και απειλές.
Έτσι για να επιβεβαιωθεί άλλη μια φορά ότι η δικαιολογία τους είναι η ιδεολογία τους.
Κύριοι, του λιμανιού και του Μαρασλείου, αποσύρετε ΑΜΕΣΑ, την προσβλητική και απαράδεκτη αυτή έκδοση του χάρτη της Κέρκυρας που καταβαραθρώνει το περί δικαίου αίσθημα.
Δηλώνουμε ότι θα καταφύγουμε στην δικαιοσύνη αν δεν αποσύρετε το σύνολο αυτού του υλικού και επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμα και αποκατάσταση κάθε ηθικής και επιχειρηματικής ζημίας, που προκαλέσατε, με την συγκεκριμένη ανεπίτρεπτη πράξη σας.
Σας καλούμε να υποβάλλετε τις παραιτήσεις σας γιατί χάσατε την καλή μαρτυρία και προ πάντων την εμπιστοσύνη μας. Δεν εκπροσωπείτε τίποτε πια.
Θα απαιτήσουμε την κατεπείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και την καταδίκη αυτών τωναπαράδεκτων πράξεων. Οι αυθαιρεσίες που στοιχίζουν στην αξιοπρέπεια των Κερκυραίων, θα τελειώσουν. Αυτή η μοναδική κατηφόρα της Κέρκυρας είναι απόφασή μας και θέληση να τελειώνει.
Όποιος συνεχίσει τις ίδιες πρακτικές να προσβάλλει την πολιτεία μας, θα μας βρίσκει σφοδρά απέναντι.
Παυλίδης Κοσμάς