Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παναγούλης: Το νησί νοσεί από μολυσματική ασθένεια

Σκουπίδια
22 Ιουνίου 2016 / 16:51

ΑΘΗΝΑ. Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον Υπουργό Υγείας για τα σκουπίδια στην Κέρκυρα κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Β΄Αθηνών Στάθης Παναγούλης.

ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ ΝΟΣΕΙ ΑΠΟ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΙΑΣΗ»
Με υπόμνημά του, ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Παράταξης «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, ο δικηγόρος κ. Γιώργος Καλούδης αναφέρεται στην τραγική κατάσταση που αφορά στην καθαριότητα, στη νήσο Κέρκυρα.
Με μελανά χρώματα, ο παραπάνω αναφερόμενος, περιγράφει τις δραματικές στιγμές που διαβιούν κάτοικοι και επισκέπτες στην Κέρκυρα. Η κατάσταση είναι ανυπόφορη  λόγω, της ΜΗ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ απορριμμάτων εδώ και δεκαπέντε μέρες. Βρισκόμαστε σε τουριστική περίοδος και στην κορύφωση του καλοκαιριού. Δυστυχώς στην Κέρκυρα σωροί σκουπιδιών υπάρχουν παντού, σε στάσεις λεωφορείων, στο κέντρο της πόλης, σε παραλίες, σε ξενοδοχεία και σε ενοικιαζόμενους χώρους. Επισκέπτες και Κερκυραίοι από την δυσωδία δεν μπορούν να αναπνεύσουν. Η κατάσταση είναι ανυπόφορη, διότι πέρα από την  τουριστική δυσφήμηση, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Οι παραπάνω περιγραφές, επιβεβαιώνονται με φωτογραφίες.
Η αιτία φαίνεται να οφείλεται στο ότι η κάτοικοι του Τεμπλονίου απέκλεισαν τη χωματερή, μετά από πολύχρονες προειδοποιήσεις. Η Χωματερή, η οποία δεν ήταν ΧΥΤΑ, έχει ξεχειλίσει. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επιβάλλει πρόστιμα στη χώρα και έχει δικαιώσει τους κατοίκους. Δήμος και Περιφέρεια έχουν αδρανήσει επικίνδυνα. Δυστυχώς το ίδιο και η Κυβέρνηση, η οποία γνωρίζει το ζέον ζήτημα.
Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:  
- Πώς σκέπτεται κ Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτό το σοβαρό πρόβλημα,  το οποίο απασχολεί και συνάμα δυσφημίζει ένα από τα ωραιότερα Ελληνικά νησιά;