Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε δίχτυα ψαράδων μπλέχτηκε η μηχανή πλοίου από Παξούς

Παξοί
03 Ιουνίου 2019 / 16:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δίχτυα μπλέχτηκαν στη μηχανή του πλοίου Ήλιδα ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι Γαΐου Παξών, με 104 επιβάτες και ενώ βρισκόταν 3 ν.μ. από το λιμάνι της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμεναρχείου Κέρκυρας, το απόγευμα της Δευτέρας ο πλοίαρχος του Ήλιδα διαπίστωσε ότι μπλέχτηκαν δίκτυα στον άξονα της αριστερής κύριας μηχανής.
Το σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα με συμβατική πλεύση στο νέο λιμάνι Κέρκυρας και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του.
Στελέχη επιθεωρητών της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο πλοίο και επαγγελματίας δύτης προχώρησε σε απεμπλοκή των δικτύων από τον αριστερό άξονα της αριστερής κύριας μηχανής. Στη συνέχεια κατά τη δοκιμαστική εκκίνηση της αριστερής μηχανής διαπιστώθηκε βλάβη του δεξιού στροβιλοφυσητήρα (turbo) , στο δεξί μπλοκ, της αριστερής κύριας μηχανής. 
Από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'', μέχρι την διαπίστωση αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας  από τον  παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.