Καλούδης: Μας αντέγραφαν και μας έκαναν χυδαίο πόλεμο

Βολές κατά πάντων από τον επικεφαλής της παράταξης ΄Πρώτα Η Κέρκυρα΄ επί τη ευκαιρία των συγχαρητηρίων στην εκλεγείσα Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου

03
Ιουνίου / 2019

Η ανακοίνωση του Γιώργου Καλούδη
«Τα θερμά μου συγχαρητήρια στη καλή μου συναδέλφισσα κα Μερόπη Υδραίου για την εκλογική της νίκη και την ανάδειξή της στο ύπατο αξίωμα της Κέρκυρας: της Δήμαρχου Κερκυραίων.
 
Εμείς δεν πετύχαμε τον εκλογικό μας στόχο να μπούμε στον β' γύρο καθόσον εργάστηκαν «επιστημονικά» οι πάντες γι’ αυτό, (καμαρίλες κομματικές, υπολείμματα κομμάτων, οργανωμένα συμφέροντα διακτινωμένα μιντιακά, σφήνες που δημιουργήθηκαν επί τούτω, και το αστυνομικό παρακράτος που έδρασε στυλ ΕΡΕ, από τους Ρομά στον Άη Γιάννη έως Δασιά -Ύψο - Πυργί  μπαίνοντας σε μαγαζιά, εκβιάζοντας με τη παρουσία τους, μοιράζοντας ψηφοδέλτια  κ.α.)
 
Είμαστε όμως πολιτικοί νικητές, διότι με ανύπαρκτα έως πενιχρά οικονομικά μέσα (δεν πουληθήκαμε) τα οποία δεν μας επέτρεπαν ούτε υποτυπώδη προεκλογικό αγώνα, καταφέραμε:
 
1) Να είμαστε η 3η δύναμη, πάνω από 1) ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-ΠΑΜ Σαρλή,(απίστευτο και χυδαίο πόλεμο μας έκαναν),  2) ΣΥΡΙΖΑ – Νεράντζη, 3) ΚΚΕ, κλπ,
2) Μόνον εμείς αναφερθήκαμε στη διαπλοκή και στο κατεστημένο,
3) Εμείς, με τις τεκμηριωμένες θέσεις μας, θέσαμε και επιβάλαμε τη Κερκυραϊκή και πολιτική ατζέντα στη προεκλογική περίοδο: Άμεσα διαλογή στη πηγή (άγνωστη ορολογία μέχρι τότε) και άμεσα μεταφορά (προσωρινά για 1-2 χρόνια) των απορριμμάτων σε Τύρια και Κοζάνη, αποκεντρωμένη οικονομική λειτουργία των κοινοτήτων, όχι στο ξεπούλημα του Βίδου, σύζευξη τουρισμού-πολιτισμού, σέστο, Αναθεώρηση του Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας για τη Παλιά Πόλη και πολλά άλλα σημαντικά.
 
Όλοι οι άλλοι συνδυασμοί απλά μας αντέγραφαν εκ των υστέρων.
 
Για τη μεγάλη κλοπή-υπεξαίρεση  των 813.000 ευρώ από την Αναπτυξιακή Ιονίων Νήσων ΑΕ (57% το ποσοστό του Δήμου), για τα πολιτικά και ίσως και ποινικά εγκλήματα ότι από το 2013 μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιασθεί οικονομικός απολογισμός του Δήμου, για τα δίπατα λεωφορεία και το γκρέμισμα του δρόμου των Μουράγιων κλπ οι άλλοι συνδυασμοί τήρησαν σιγή ιχθύος. Ενδεικτική και της μελλοντικής τους στάσης για ενδεχόμενη συγκάλυψη.
 
Σε αυτή τη κρίσιμη φάση για τη Κέρκυρα, που βρίσκεται σε μία τοξική κατάσταση από τα απορρίμματα, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας, που διατυπώσαμε με την ιδρυτική μας διακήρυξη: Από την επομένη των εκλογών θα ζητούσαμε από τον κ. Νικολούζο να μας παραδώσει τη διαχείριση της καθαριότητας και αυτός απλά να υπογράφει ως ων ακόμα Δήμαρχος. Για να μην ξαναζήσει η Κέρκυρα άλλο ένα εφιαλτικό καλοκαίρι. Αλλά είμαι μόνος μου.
 
Η διαλογή στη πηγή και η άμεση μεταφορά και το κυκλοφοριακό ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ».