Λευκό ή άκυρο, λέει η Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κέρκυρας

Επισημάνσεις σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα

31
Μαΐου / 2019

Ως Λαϊκή Συσπείρωση της Βόρειας Κέρκυρας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους τους συνδημότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, συμπορεύθηκαν μαζί μας, συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια και ψήφισαν το συνδυασμό μας. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους νέους και τις νέες που επέλεξαν η πρώτη ψήφος της ζωής τους να είναι αγωνιστική. Επιθυμούμε ακόμη σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα να επισημάνουμε τ’ ακόλουθα:

1. Η ΛΑ.ΣΥ. στη σύντομη προεκλογική περίοδο έδωσε ένα όμορφο και συλλογικό αγώνα προσπαθώντας να αναδείξει την αιτία των προβλημάτων που ταλανίζουν την ζωή μας, την αντιλαϊκή δηλαδή πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. και να προβάλει την αγωνιστική της πρόταση για την αντιμετώπισή τους. Ο αγώνας δόθηκε με περηφάνια και αυτοπεποίθηση για την ορθότητα των θέσεων μας και με ασυμβίβαστη διάθεση απέναντι στο παλιό που έρχονταν να διεκδικήσει και το μέλλον μας.

2. Το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει στη ΛΑ.ΣΥ. 1027 ψήφους και ένα ποσοστό κοντά στο 10%. Με αυτό εκλέγει 3 δημοτικούς συμβούλους, 1 πρόεδρο κοινότητας (Αγ. Παντελεήμονας) και την πλειοψηφία σε αυτήν καθώς και αρκετούς κοινοτικούς συμβούλους σε πολλά χωριά. Θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα αυτό αποτυπώνει την ύπαρξη ενός αγωνιστικού ρεύματος στην κοινωνία της βόρειας Κέρκυρας. Ενός ρεύματος χειραφετημένου από την αστική πολιτική, τα κόμματα και το πολιτικό της προσωπικό σε επίπεδο τοπικής διοίκησης. Ένα ρεύμα που είναι ικανό να ξεπερνά τις ψεύτικες υποσχέσεις, τους εκβιασμούς, τις αυταπάτες και τον αποπροσανατολισμό. Το ρεύμα μάλιστα αυτό αποδείχθηκε ιδιαίτερα έντονο σε αρκετά χωριά όπως το Βαλανιό και ο Άγιος Αθανάσιος, όπου η ΛΑ.ΣΥ. αναδείχθηκε 1η δύναμη αλλά και σε πολλά άλλα όπως οι Νυμφές, ο Αγρός, η Δάφνη, η Μεσαριά, το Καβαλούρι κ.α. όπου κατέγραψε υψηλά ποσοστά.

3. Τα υψηλά ποσοστά των συνδυασμών των κ. Μαχειμάρη, Ασπιώτη, Βάρελη, (συνολικά περίπου 85%), καταδεικνύουν την αντοχή και την κυριαρχία των πολιτικών δυνάμεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κλπ) που υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική. Το πολιτικό προσωπικό αυτών των δυνάμεων αν και παλιό και διαχρονικά δοκιμασμένο σε επίπεδο πρακτικών και αντιλαϊκών επιλογών αποδείχθηκε ισχυρό και αποτελεσματικό στη χειραγώγηση του λαού. Σε αυτό συνέβαλε βεβαίως και το ότι σε πλατιά τμήματα του λαού κυριαρχούν οι μειωμένες απαιτήσεις, η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία, η εύκολη υποχώρηση αλλά και αυταπάτες.

4. Επιζήμιο ρόλο και εμπόδιο στην ακόμη εντονότερη ισχυροποίηση της αγωνιστικής αντίληψης στην κοινωνία της βόρειας Κέρκυρας είχε και το ψηφοδέλτιο «πορεία προς το βοριά». Ο συνδυασμός αυτός δεν αντιπαρατέθηκε με την αστική πολιτική και τις ταξικές δυνάμεις που την στηρίζουν σε τοπικό επίπεδο, δεν συγκρούστηκε δηλαδή με αυτούς που κακοποιούν και εκμεταλλεύονται την περιοχή και το λαό της αλλά πρόβαλε ένα λόγο ασαφή, «απολίτικο», «ουδέτερο», ικανό να ψαρεύει σε θολά νερά.

5. Οι εκλεγμένοι της ΛΑ.ΣΥ. θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων των κατοίκων της. Η δημοτική μας ομάδα θα αποτελέσουν τη μόνη σταθερή και συνεπή δύναμη στο ΔΣ.

6. Για το 2ο γύρο των εκλογών η ΛΑ.ΣΥ. καλεί τους πολίτες να απορρίψουν και τις 2 εκδοχές της αντιλαϊκής πολιτικής που αναμετρώνται (Μαχειμάρης – Ασπιώτης) ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο. Δηλώνουμε ότι ως ΛΑ.ΣΥ. κρατάμε αποστάσεις από τη λογική του ωφελιμισμού και του επαγγελματισμού στην τοπική διοίκηση και τις δυνάμεις της αντιλαϊκής πολιτικής που κυριαρχούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε κάθε περίπτωση οι εκλεγμένοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ επιλέγουν θέση ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. Αυτό σημαίνει αντίσταση σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, προώθηση προτάσεων που βοηθούν το λαό και τον τόπο, υιοθέτηση σωστών θέσεων που ενδεχομένως θα προτείνονται από άλλες παρατάξεις. Συνδημότες και συνδημότισσες, την Κυριακή που πέρασε κάναμε ένα βήμα με την ενίσχυση της ΛΑΣΥ, του συνδυασμού που στήριζε το ΚΚΕ. Από εκατοντάδες λαϊκά σπίτια «βγήκε ο ήλιος, τα κόκκινα γαρύφαλλα, αυτά που φροντίζουν τα δάκρυα των δυστυχισμένων και ανεβάζουν το μπόι του λαού, το μπόι των ονείρων του». ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...!
Αχαράβη, Βόρειας Κέρκυρας, 31/5 2019