Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Δημοτικό Σχολείο Άφρας ψηφίζει - Οχι στα σκουπίδια - όχι στα πλαστικά

Δημοτικό Σχολείο Αφρας
30 Μαΐου 2019 / 13:27
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όχι στα σκουπίδια, όχι στα πλαστικά βροντοφώναξε το Δημοτικό Σχολείο Άφρας Κέρκυρας συμμετέχοντας

στην πανελλαδική – παν-μεσογειακή εκστρατεία για 24η χρονιά των εθελοντικών καθαρισμών των ακτών «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2019», του βυθού και άλλων φυσικών περιοχών, που γίνεται κάθε χρόνο μαζί με τους ενεργούς πολίτες κάθε ηλικίας σε όλες τις χώρες της Μεσογείου και στην Ελλάδα.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου καθάρισαν συμβολικά την παραλία της Γλυφάδας του Δήμου Παρελίων Κέρκυρας, μια παραλία που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου από την Ελλάδα, αλλά και απ’ όλη την Ευρώπη το καλοκαίρι. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έδωσαν –νικηφόρα – «μάχη» με τα θαλάσσια απορρίμματα, για την ανακούφιση της πανέμορφης αυτής παραλίας του νησιού μας.
Η εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» κινητοποιεί εδώ και 23 χρόνια μαθητές και εκπαιδευτικούς, δήμους, περιβαλλοντικούς και άλλους κοινωνικούς φορείς, επιχειρήσεις και εθελοντές κάθε ηλικίας, ώστε να πάρουν μέρος στη λύση του προβλήματος και να δηλώσουν με το δικό τους έμπρακτο τρόπο τη βούλησή τους για καθαρότερες θάλασσες και ακτές.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν μάθημα περιβαλλοντικά υπεύθυνης συμπεριφοράς συλλέγοντας και καταγράφοντας 150 λίτρα απορριμμάτων που βρίσκονταν διάσπαρτα στην παραλία στη συντριπτική τους πλειονότητα πλαστικά, ξύλα, συσκευασίες τροφίμων, μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, καλαμάκια, αποτσίγαρα, μεταλλικά δοχεία και σπασμένα γυάλινα μπουκάλια.
Σχηματίσαμε με τα σώματά μας το σύνθημα «ΟΧΙ» στα σκουπίδια, «ΟΧΙ» στα πλαστικά, για να τονίσουμε την υποχρέωσή μας απέναντι στο περιβάλλον και τον κίνδυνο για τις θάλασσες μας και τις ακτές από την ρύπανση.
Τον γενικό συντονισμό στην Ελλάδα έχει το δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΣΟΣ. Η εκστρατεία είναι τμήμα της παν-μεσογειακής πρωτοβουλίας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 21 χώρες της Μεσογείου.
Ελπίζουμε με τη στάση μας αυτή να ευαισθητοποιήσουμε τους γονείς μας, την τοπική κοινωνία, την τοπική αυτοδιοίκηση, όλους μας για ένα περιβάλλον πιο καθαρό, πιο οικολογικό, πιο ανθρώπινο.
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ
Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.