Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν επαρκεί τώρα ο χρόνος για debate, λέει η Μερόπη Υδραίου

debate
30 Μαΐου 2019 / 09:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Η πρόταση που καταθέσατε για debate έχει θετικό πρόσημο, με τη διαφορά ότι δεν επαρκεί ο χρόνος» απαντά η υποψήφια δήμαρχος στο enimerosi.com

Αναλυτικά, η απάντηση στην επιστολή μας, αναφέρει:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία σας αλλά και την πρόσκληση που μου απευθύνατε.
Γνωρίζετε ότι ανταποκρίθηκα πάντα σε οποιαδήποτε πρόσκληση διαλόγου αλλά και στα ερωτήματα που μου απηύθυνε η εφημερίδα σας.
Η πρόταση που καταθέσατε έχει θετικό πρόσημο, με τη διαφορά όμως ότι δεν επαρκεί ο χρόνος. Βρισκόμαστε δύο ημέρες πριν τις εκλογές και το πρόγραμμα μας δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.
Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να είχε οργανωθεί μια συζήτηση μεταξύ όλων των υποψηφίων δημάρχων, χωρίς αποκλεισμούς, στην έναρξη αλλά και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Τότε όμως, ορισμένοι ούτε καν το συζητούσαν, έχοντας προνομιακές σχέσεις με συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης και θεωρώντας ότι έχουν πλεονέκτημα. Δυστυχώς, για αυτούς, οι πολίτες αποφάσισαν διαφορετικά.
Πιστεύω ότι οι πολίτες έχουν ήδη πάρει τις αποφάσεις τους, έχουν κρίνει το πρόγραμμα αλλά και την ποιότητα και τη συνέπεια κάθε υποψηφίου.
Έχουν οριοθετήσει το μέλλον από το παρελθόν.
Ένας από τους στόχους μου, ως αυριανή Δήμαρχος, είναι να δημιουργήσω μια νέα κουλτούρα δημόσιου διαλόγου ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις.
Στόχος μου είναι οι συζητήσεις ανάμεσα στους επικεφαλής των παρατάξεων να μην αποτελούν εξαίρεση και γεγονός αλλά τον κανόνα.
Πέρα από τη συνάντηση που ήδη έχω προαναγγείλλει για την επόμενη εβδομάδα, αφού αν εκλεγώ θα καλέσω σε συνάντηση τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων για να διαμορφώσουμε ένα νέο πλαίσιο διαλόγου και συνεννόησης για τα μεγάλα ζητήματα της επόμενης μέρας, δέσμευση μου είναι η ανοιχτή λογοδοσία, κάθε χρόνο, της δημοτικής αρχής μπροστά στους πολίτες, σε ανοιχτή και δημόσια εκδήλωση με τη συμμετοχή των παρατάξεων».

 
Με εκτίμηση
Μερόπη Υδραίου