Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιώργος Καρύδης: Δεν πείσαμε τους Κερκυραίους να μην παρασυρθούν από δημαγωγικές φανφάρες

Γιώργος Καρύδης
29 Μαΐου 2019 / 11:38

Το σχόλιο του επικεφαλής της ΄Κερκυραϊκής Συμμαχίας΄ για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών

«Κατ΄αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τους 700 συνδημότες που μας εμπιστεύτηκαν και μας τίμησαν με τη ψήφο τους. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι εγώ και οι συνεργάτες μου θα εξακολουθήσουμε να είμαστε παρόντες για να προωθήσουμε  με όσες δυνάμεις διαθέτουμε τις πολιτικές και προγραμματικές μας  θέσεις.
Θέλω επίσης να συγχαρώ τους υπόλοιπους εννέα δημοτικούς συνδυασμούς, που είχαν μεγαλύτερη εκλογική αποδοχή από μας.
Το πολιτικό μας στίγμα για Αλήθεια και Συνέπεια, για καθαρές πολιτικές, καθαρές κουβέντες και καθαρά πρόσωπα δεν βρήκε την απήχηση που περιμέναμε στην εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής.
Δεν κατορθώσαμε να πείσουμε τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους να μην επηρεαστούν από  κομματικές υποδείξεις, να μην παρασυρθούν από δημαγωγικές φανφάρες και αερολογίες, να μην επιδοκιμάσουν πρακτικές υποκριτικής αποδοχής όλων των αιτημάτων, να μην ξεγελαστούν από θεατρινισμούς μαθητευόμενων μάγων, πολιτικά επικίνδυνων απολιτικών συμπεριφορών και παρηκμασμένων νοοτροπιών του παρελθόντος. 
Θεωρώ πως εγώ προσωπικά αλλά και ο Συνδυασμός μας, δεν κατορθώσαμε, προς το παρόν, τη δρομολόγηση μιας διαφορετικής πολιτικής αντίληψης και αντιμετώπισης των τοπικών μας ζητημάτων. 
Αυτό μας προβλημάτισε έντονα και θ΄ αναζητήσουμε τις βαθύτερες αιτίες  του σύνθετου αυτού κοινωνικοπολιτικού φαινομένου.
Δεν σταματάμε όμως εδώ.
Συνεχίζουμε για να γίνουμε περισσότεροι, γιατί υπάρχει μια σημαντική μαγιά ώστε να επιχειρήσουμε να ζυμώσουμε την ανατροπή του σημερινού φθαρμένου, παρηκμασμένου, διαπλεκόμενου, πελατειακού, απολιτικού και  αναξιόπιστου τοπικού πολιτικού σκηνικού.
Κύριος στόχος μας εξακολουθεί να είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας του κερκυραϊκού λαού με ευθύτητα, αξιοπιστία και συνέπεια».
Κέρκυρα 29 Μαΐου 2019
Γιώργος Καρύδης
Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ