Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν ψηφίζουμε κανέναν σας, λέει η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια

Περιφερειακές εκλογές
29 Μαΐου 2019 / 09:55

Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια: Εμάς, η μόνη μας ελπίδα είναι η σφιγμένη μας γροθιά. Δήλωση του συνδυασμού για τα εκλογικά αποτελέσματα

«Τα αποτελέσματα της πολλαπλής εκλογικής αναμέτρησης στις 26 του Μάη κατέδειξαν ότι το εκλογικό σώμα, τοπικά στα Ιόνια νησιά, πανελλαδικά αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τοποθετείται απορριπτικά απέναντι στις εκλογές μέσω της τεράστιας αποχής, αποστοιχίζεται από την καθεστωτική αριστερά και τα σοσιαλ-φιλελεύθερα κόμματα και εκδηλώνει την αντίθεσή του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από συντηρητικά και ακροδεξιά σχήματα.
Εκτιμούμε ότι στη χώρα μας έπαιξε καθοριστικό λόγο η απογοήτευση των πολιτών από τη μνημονιακή διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την καταπάτηση της λαϊκής βούλησης στο δημοψήφισμα του 2015. Η Αριστερά, τόσο  στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και στην αυτοδιοίκηση, αυτοκαταργείται, όταν βρίσκεται έξω από το κοινωνικό κίνημα και τις εργατικές διεκδικήσεις κα αλλοιθωρίζει προς τη λογική του εφικτού και τη διαχείριση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε ως Κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, αποτελεί σήμερα το νεκροθάφτη της Αριστεράς και οφείλουμε να συνεχίζουμε να αναμετριόμαστε με την αντιλαϊκή πολιτική του, καθώς και αυτήν των διαφαινόμενων συνεχιστών του, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.
Ωστόσο, μέσα  σε αυτό το δύσκολο πολιτικό τοπίο, πάνω από 2.000 συμπολίτες μας στα Ιόνια Νησιά μας εμπιστεύτηκαν και με τη στήριξή τους κερδίζουμε μια έδρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αντιδιαχειριστικά, αντικαπιταλιστικά και με τον κόσμο των κινημάτων οδηγό και συμπαραστάτη μας. Η έδρα μας είναι στη διάθεση των κινημάτων, που αναπτύσσονται, για να ακουστεί η φωνή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Στο δεύτερο γύρο για την εκλογή περιφερειάρχη δεν θα στηρίξουμε κανέναν,  αφού και οι δυο υποψήφιοι είναι εκφραστές μιας πολιτικής που δεν έχει γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον.
Χαιρετίζουμε όλους εσάς που μας στηρίξατε και για άλλη μια φορά σας καλούμε συνοδοιπόρους στο δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας, στον όμορφο δρόμο του αγώνα, με σταθερές αρχές, μετωπική αντίληψη, ψύχραιμη σκέψη και αποφασιστικότητα».