Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι βανδαλισμοί συνεχίζονται! Ήρθε η σειρά των καλαθιών απορριμμάτων (video)

βανδαλισμοί
28 Μαΐου 2019 / 09:27
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σίγουρα δεν είναι τυχαία ενέργεια. Μια «κακιά στιγμή» ή μια πράξη «μαγκιάς» δεν μπορεί να συμβεί σε όλα τα καλαθάκια απορριμμάτων ταυτόχρονα.

Πικρή καθημερινότητα οι βανδαλισμοί, ειδικά στο ιστορικό κέντρο, που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα. Η κοινή γνώμη συχνά διχάζεται και αποδίδει το ανάθεμα είτε στην έλλειψη αστυνόμευσης, είτε στην έλλειψη παιδείας. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου ανάμεσα, αφού η ατομική συνείδηση/αίσθηση ευθύνης δεν είναι copy paste σε ένα κοινωνικό σύνολο. 
Ωστόσο, είναι αδύνατον να μην περάσει από το μυαλό, ότι πρόκειται για πράξη οργής  ή αυτοδικίας. Τα καλαθάκια απορριμμάτων μετατρέπονται ευκολα σε κακή βιτρίνα για την πόλη, ειδικά σε περιόδους που η παραγωγή σκουπιδιών ξεπερνά τις δυνατότητες της υπηρεσίας καθαριότητας. Ενέργεια αντίστοιχη με τις "τυχαίες" φωτιές σε
συσσωρευμένα σκουπίδια ή την "εξαφάνιση" των κάδων απορριμμάτων.





Δείτε εδώ το βίντεο από την ανάρτηση της Αντωνίας-Ελευθερίας Βλάσση στη σελίδα «ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ» στο Facebook
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.