Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έμφαση στο έργο για τα νησιά έδωσε ο Πάνος Καμμένος στο ΣΕΦ

Μεταφορικό Ισοδύναμο
24 Μαΐου 2019 / 11:26

ΑΘΗΝΑ. Ειδική αναφορά στα νησιά του τόπου μας έκανε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στο ΣΕΦ.

Μια ανάσα μόλις πριν από τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές ο πρόεδρος των ανεξαρτήτων Ελλήνων μίλησε για όλες τις δράσεις που έκανε το κόμμα του ενώ βρισκόταν στη συγκυβέρνηση.

«Εμείς πετύχαμε το μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά μας. Οι νησιώτες πλέον έχουν την ίδια αντιμετώπιση με όλους τους πολίτες της ηπειρωτικής Ελλάδας.» Ο πρόεδρος των Ανελ είπε επίσης ως παράδειγμα το θέμα με το ελικόπτερο στη Σύρο που μεταφέρει τους ασθενείς από όλες τις Κυκλάδες. «Πόσες αεροδιακομιδές έγιναν και πόσοι άνθρωποι σώθηκαν. Η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος, το κεντρικό Αιγαίο, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ήταν προτεραιότητα μας» συνέχισε ο ίδιος.



Μεταφορικό Ισοδύναμο (M.I.) είναι το μέτρο με τη θέσπιση του οποίου επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μεταφοράς που αντιστοιχεί σε επιβάτες και εμπορεύματα με μέσα θαλάσσιας μαζικής μεταφοράς με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς για την ίδια απόσταση.

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του μίλησε για το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας καθώς και για το θέμα της Κυπριακής ΑΟΖ. Όπως είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με την εκλογή στο ευρωκοινοβούλιο θα επιδιώξει να υπάρχει παρουσία ευρωπαϊκού στόλου στα ύδατα της Ελλάδος. Ενώ όσον αφορά την Κυπριακή ΑΟΖ- η οποία πρέπει να θεωρείται και ευρωπαϊκή- στόχος είναι η προστασία της.