Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο «Νηρέας» διαψεύδει τον πρόεδρο του ΕΑΚΚ: «Καμία συμφωνία για το 5ευρω…»

ΕΑΚΚ
22 Μαΐου 2019 / 11:40

ΚΕΡΚΥΡΑ. Tη δική του απάντηση στις προ ημερών δηλώσεις του προέδρου του ΕΑΚΚ, Γιάννη Μακαντάνη, σε σχέση με τις (νέες) καταγγελίες γονέων για τα προβλήματα του κολυμβητηρίου, έδωσε to αθλητικό σωματείο «Νηρέας».

Σε κείμενο που εξέδωσε το ΔΣ του Σωματείου (το οποίο, προφανώς εκ παραδρομής, απευθύνεται στην «Ε», αντί του προέδρου του ΕΑΚΚ – οι δικές του θέσεις μεταφέρθηκαν στο σχετικό ρεπορτάζ, όχι της ημετέρας), χαρακτηρίζει τις αιτιάσεις Μακαντάνη «ανακρίβειες, που θολώνουν την εικόνα της νόμιμης και εύρυθμης λειτουργίας του σωματείου μας».
Συγκεκριμένα; Στα περί μη καταβολής των 5 ευρώ / αθλητή μηνιαίως από πλευράς των Σωματείων προς το ΕΑΚΚ, που ισχυρίστηκε ο Μακαντάνης, απαντάται πως «ουδέποτε υπήρξε συμφωνία του σωματείου μας είτε με τα μέλη μας είτε με τη Διοίκηση του ΕΑΚ». Μάλιστα, καλείται οιοσδήποτε έχει κάποιο σχετικό έγγραφο ή εν γένει αποδεικτικό στοιχείο, να το προσκομίσει.
«Είναι γνωστό ότι τα έξοδα θέρμανσης του κολυμβητηρίου ανήκουν στην αποκλειστική διαχείριση του ΕΑΚ» συνεχίζει το κείμενο του Νηρέα. Προσθέτοντας ότι, παρ’ όλα αυτά και προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου, η τήρηση του προγράμματος και ο σεβασμός προς τους αθλητές, «ουδέποτε αρνηθήκαμε την παροχή οικονομικής συνδρομής προς το Ε.Α.Κ εφόσον αφενός προκύπτει έκτακτη ανάγκη.»
Επ’ αυτού, αναφέρετται, ενδεικτικά, η αγορά αντλίας θερμότητας («με ισόποσα έξοδα από τα τρία σωματεία»), καταγγέλλοντας, από εκεί και πέρα το ΕΑΚΚ ότι «αρνείται να αναλάβει τα έξοδα τοποθέτησης και συντήρησης». Mε παράλληλη διάψευση του ισχυρισμού Μακαντάνη περί, σχετικά, διαφωνίας των σωματείων: «Περιμέναμε ότι θα την αναλάμβανε το Ε.Α.Κ, ως όφειλε…»
Σχετικά με το θέμα, δε, της υπαλλήλου καθαριότητας που, σύμφωνα με τις δηλώσεις Μακαντάνη στην «Ε» μετατέθηκε στην Άρτα, αφού σημειώνεται πως τούτο συνέβη από το Πάσχα δίχως έκτοτε να έχει αντικατασταθεί (σ.σ. ο πρόεδρος του ΕΑΚΚ σημείωσε ότι επίκειται η πρόσληψη ατόμου), σημειώνεται πως πριν την πρόσληψή της τα σωματεία «πάντοτε αναλάμβαναν με δικά τους έξοδα την καθαριότητα του κολυμβητηρίου».
Με το κείμενο να καταλήγει αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι το «αθλητικό μας σωματείο είναι πάντα υπέρ του διαλόγου και των όποιων εποικοδομητικών προτάσεων κατατίθενται, ακόμα και επικριτικών...»