Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαν προσφυγή στην UNESCO για τη Μακεδονία

ΑΝΕΛ
21 Μαΐου 2019 / 14:03

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαν στην UNESCO προσφυγή «για την προστασία της Άυλης Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Μακεδόνων,

που περιλαμβάνει και το όνομα της Μακεδονίας μας!»
Όπως αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό δελτίο των ΑΝΕΛ «Ζητούμε την προστασία της αποκλειστικής χρήσης των όρων «Μακεδονία – Μακεδονικός», καθώς και του Μακεδονικού Πολιτισμού, που ξεκινά 2.500 χρόνια πριν, φθάνοντας έως τις μέρες μας. Ζητούμε την καταχώριση της κληρονομιάς των Μακεδόνων στον Παγκόσμιο Κατάλογο Προστασίας Πολιτισμικών στοιχείων της UNESCO. Συμπαραστεκόμαστε στον δύσκολο αγώνα του ελληνικού λαού. Το πρώτο βήμα για τη Δικαίωση έγινε!».
Δείτε το σχετικό βίντεο:


Ολόκληρη η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ:

«Καταθέσαμε σήμερα στην UNESCO προσφυγή για την προστασία της Άυλης Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Μακεδόνων, που περιλαμβάνει και το όνομα της Μακεδονίας μας!

Ζητούμε την προστασία της αποκλειστικής χρήσης των όρων ‘’Μακεδονία – Μακεδονικός’’, καθώς και του Μακεδονικού Πολιτισμού, που ξεκινά 2.500 χρόνια πριν, φθάνοντας έως τις μέρες μας.

Ζητούμε την καταχώριση της Κληρονομιάς των Μακεδόνων στον Παγκόσμιο Κατάλογο Προστασίας Πολιτισμικών στοιχείων της UNESCO.

Συμπαραστεκόμαστε στον δύσκολο αγώνα του ελληνικού λαού.

Το πρώτο βήμα για τη Δικαίωση έγινε!»