Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νικολούζος: Τα σκουπίδια θα φύγουν οριστικά από το Τεμπλόνι

Σκουπίδια
19 Ιουνίου 2016 / 22:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη δέσμευση του Δήμου ότι θα φύγει οριστικά από το Τεμπλόνι η οποιαδήποτε εγκατάσταση διαχείρισης σκουπιδιών εφόσον βεβαίως το Πολυτεχνείο βρει άλλη θέση στην Κέρκυρα, προσέφερε ο Δήμαρχος στους φορείς που έχουν αποκλείσει το ΧΥΤΑ κατά τη σύσκεψη το μεσημέρι της Κυριακής.

Σε νέα λαϊκή συνέλευση των περιοίκων του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και των εκπροσώπων των φορέων που έχουν αποκλείσει την εγκατάσταση θα συζητηθεί τη Δευτέρα ο οδικός χάρτης για την υπέρβαση της κρίσης.
Ο οδικός αυτός χάρτης περιλαμβάνει κυρίως τις προτάσεις που κατέθεσε ο δήμαρχος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Kυριακή το μεσημέρι αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου. Οι προτάσεις αυτές ιεραρχούνται ως εξης:
α) Εγκατάσταση του δεματοποιητή στο χώρο του Τεμπλονίου εντός διμήνου
β) Η αποκατάσταση της λειτουργικότητας της εγκατάστασης στα Μεσοράχια της Λευκίμμης ώστε να γίνει εκεί το κύτταρο υποδοχής του υπολείμματος όταν θα λειτουργήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση (σ.σ. όπως δήλωσε στο enimerosi.com ο Περιφερειάρχης Θεοδωρος Γαλιατσάτος η περίπτωση δεν είναι πρώτης προτεραιότητας εφόσον και όπως είναι γνωστό εκκρεμεί και η αδειοδότηση της εγκατάστασης στη Λευκίμμη).
γ) Η χωροταξική διερεύνηση από τη σχολή τοπογράφων του ΕΜΠ άλλης θέσης, εκτός του Τεμπλονίου για την εγκατάσταση της ολοκληρωμενης διαχείρισης.
δ) Υστερα από πρόταση του περιφερειάρχη η χρήση του χρηματοδοτικού εργαλείου ΕΣΠΑ για τη χωρική ανάπτυξη που θα αφορά σε δημόσιες επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή της μέσης Κέρκυρας. Σημειωτέον ότι μια ανάλογη πρόταση και με δεδομένη την ανάγκη αποκατάστασης έχει εκπονήσει η ΠΙΝ για την περιοχή της Παλικής (Ληξούρι) που ως γνωστόν επλήγη από τον πρόσφατο σεισμό.
Η εφαρμογή του οδικού αυτού χάρτη θα είναι υπό την άμεση εποπτεία των κατοίκων της περιοχής.Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου και άλλων αξιωματούχων της ΠΙΝ και του Δήμου, του βουλευτή Κώστα Παυλίδη, των επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων Σπύρου και Μπιάνκη και των εκπροσώπων των φορέων του Τεμπλονίου.