Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το δόγμα Σαρλή για την παλιά πόλη και το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας (photos)

Χρύσανθος Σαρλής
18 Μαΐου 2019 / 08:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το δόγμα για την φροντίδα και την λειτουργία του ιστορικού κέντρου παρουσίασε την Παρασκευή ο Χρύσανθος Σαρλής.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στην εμβληματική πλατεία Κρεμαστής υπογράμμισε ότι η σειρά είναι παλιά πόλη - δημοτικό συμβούλιο - δήμαρχος. Όλοι οι άλλοι θεσμικοί και Φορείς, συμπεριλαβανομένων των Υπηρεσιών της γενικής κυβέρνησης, είναι αναπόφευκτα συμπληρωματικοί, έπονται της τοπικής διοίκησης. Επισήμανε έτσι την προϊούσα εγκατάλειψη των οχυρώσεων και του μνημείου, τα τελευταία πολλά χρόνια, προς όφελος των κατοίκων τους και των χιλιάδων επισκεπτών του.



Ο επί τρεις θητείες δήμαρχος Κερκυραίων (1990-2002) με αυτήν την εκδήλωση επέστρεψε συμβολικά στην πλατεία απ' όπου είχε ξεκινήσει την προεκλογική του προσπάθεια, πριν από περίπου τριάντα χρόνια, τότε που πρωτοαναδείχθηκε δήμαρχος υπερισχύοντας του συνδυασμού που ηγούταν ο αείμνηστος Σπ. Δένδιας.
Η εκδήλωση της Παρασκευής λίγο έλειψε να γίνει επεισοδιακή λόγω της αντίδρασης της επιχείρησης στην πλατεία στην συγκέντρωση του κόσμου. Κάλεσε μάλιστα και την Αστυνομία. Έφθασαν εκεί δυο άνδρες της ΕΛΑΣ, χωρίς όμως να παρέμβουν. Ο Χρ. Σαρλής συντόμευσε την ομιλία του κι έτσι τον χρόνο της εκδήλωσης κι όλα ολοκληρώθηκαν μέσα σε μια ώρα δίχως ν' ανοίξει μύτη.