Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τον νέο Υπουργό Τουρισμού συναντήθηκε ο πρόεδρος των τουριστικών καταλυμάτων Κέρκυρας

τουριστικά καταλύματα
16 Μαΐου 2019 / 09:17

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος ενημερώθηκε για θέματα που απασχολούν τον τουριστικό χώρο, αλλά και την Κέρκυρα ειδικότερα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Εποικοδομητική και ουσιαστική» χαρακτήρισε την συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Τουρισμού με το νέο Υπουργό Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο Πρόεδρος της ΟΕΤΚ Περικλής Κατσαρός.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία ήταν μια από τις πρώτες συναντήσεις που είχε ο νέος Υπουργός με θεσμικούς φορείς και ανθρώπους του τουρισμού, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Π. Κατσαρός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το νέο Υπουργό για τα καυτά θέματα που απασχολούν τον τουριστικό χώρο, αλλά και την Κέρκυρα ειδικότερα, με αποκορύφωμα το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Επιπροσθέτως ο κύριος Κατσαρός ενημέρωσε τον Υπουργό και για άλλα κλαδικά, τοπικά  και θεσμικά ζητήματα, όπως είναι το πρόβλημα της υπερφορολόγησης που έχει φέρει στα όρια τους τις τουριστικές επιχειρήσεις και κυρίως τις μικρομεσαίες αλλά και ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργούν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnbστις επιχειρήσεις του κλάδου.
Από την πλευρά του ο Υπουργός, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει με μεγάλη προσοχή όλα τα θέματα που έθεσε υπόψη του ο πρόεδρος της ΟΕΤΚΚ και τόνισε ότι στόχος του είναι να δρομολογηθούν οι διαδικασίες επίλυσης των προβλημάτων και να υπάρξει μια πορεία αναβάθμισης και ποσοτικής και ποιοτικής του Ελληνικού τουρισμού.